preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

Raspored vožnje školskog autobusa

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Anketa (mala)
Koja je za Vas najvažnija stvar na svijetu?


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 130571
Ovaj mjesec: 920
Ovaj tjedan: 162
Danas: 1
KALENDAR
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi :)

Večer čitanja
Maja Greganović / datum: 15. 11. 2018. 08:30

       U ponedjeljak 12. studenoga u našoj je školi održana aktivnost „Večer čitanja“ planirana Školskim kurikulumom, za učenike V. i VI. razreda.

S učenicima petoga razreda čitali smo „Bajku o ribaru i ribici“ ruskoga književnika A. S. Puškina, bajku koja nas uči skromnosti i poštenju jer, kao i u svakoj bajci, na kraju pobjeđuje dobro i starica je kažnjena zbog svoje pohlepe.

S učenicima šestoga razreda čitali smo pripovijest engleskoga književnika O. Wildea „Sretni kraljević“, bajku o ljubavi, požrtvovnosti, suosjećanju prema ljudskoj bijedi i siromaštvu. Zašto je prepuklo srce Sretnoga kraljevića i mnoge druge odgovore, kao i važne i mudre istine, otkrivali smo čitajući, shvativši prave ljudske vrijednosti – odanost, prijateljstvo i dobrota srca.

Nakon čitanja uslijedila je obrada, stvaralački zadaci, dramatizacija teksta, a potom zabavni dio večeri – društvene igre, potraga za skrivenim predmetom, igra žmire…Jelo se, grickalo, o da! Pogledali smo i animirani film „Bajku o ribaru i ribici“.

Aktivnost je trajala od 17.30 do 22.30 sati. Vodile su je učiteljice Mirela i Ivana. Ponovit ćemo!

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.                                                                                                                                       Mirela Nedić


[OPŠIRNIJE]DNA
Maja Greganović / datum: 31. 10. 2018. 13:41

Učenici 8. razreda te polaznici izvannastavne aktivnosti Crveni križ, pod vodstvom učiteljice Ane Milić,  sudjelovali su u projektu izrade modela DNA molekule. Jedna molekula DNA građena je od dvaju lanaca koji su omotani jedan oko drugoga i savijeni u obliku spirale. Lanci su povezani brojnim poprečnim vezama što molekuli daje ljestvičast izgled. Kako bi prikazali građu DNA, učenici su  koristili različite materijale. Uz pomoć metalnih šipki i cijevi za struju izradili su kostur za DNA molekulu. Lance DNA  oblijepili su kuglicama koje su izrađivali od ispune za jastuke te ih potom obojali. Poprečne veze prikazali su kartonskim tuljcima koje su obojali u odgovarajuće boje. Kako je tekao proces izrade modela, možete pogledati na fotografijama.


[OPŠIRNIJE]Kreativna radionica i bundeve
Damir Jukić / datum: 31. 10. 2018. 10:07

Na kreativnoj radionici, koju su vodile učiteljica Vesna D. i pripravnica Ivana P., učenici naše škole su uživali u rezbarenju bundeva. Bundevama će ukrasiti svoje okućnice prigodom Helloweena.

 

Još fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Posjet šestaša Udruzi za zaštitu životinja Đakovo
Maja Greganović / datum: 31. 10. 2018. 08:49

Učenici 6. razreda u pratnji učiteljice Ane Milić posjetili su 29. listopada Udrugu za zaštitu životinja u Đakovu. Star, Tara, Lara, Nada, Felix, Ema, Zeus i ostalo pseće društvo razveselili su se posjetu učenika. Učenici su pse izveli u šetnju i igru te Udruzi donirali hranu za pse. Osmjesi, veselje i pitanje kada će opet doći u posjet Udruzi, govore kako im je lijepo bilo, a to možete vidjeti i u našoj fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Posjet sedmaša Đakovu
Maja Greganović / datum: 22. 10. 2018. 10:43

Učenici 7. razreda, zajedno sa svojom razrednicom Ivanom Domjan, posjetili su grad Đakovo u petak. Tom su prilikom prisustvovali sajmu Jabučini dani te uz pratnju vodiča obišli Ergelu. Nakon toga posjetili su i đakovačku katedralu, a uspješan izlet završili su slobodnim vremenom na đakovačkom korzu kojeg je većina iskoristila kako bi pojela kebab ili sladoled na jesenskom popodnevnom suncu.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate
Maja Greganović / datum: 18. 10. 2018. 12:09

Od 18. listopada 2003. godine obilježava se Dan kravate. Tada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene, koju su prikazivale i neke svjetske televizijske postaje i na taj način vidjelo ju je više od milijardu ljudi.

Hrvatski sabor, 17. listopada 2008. godine, iskazao je kravati posebnu počast proglasivši Dan kravate koji se obilježava 18. listopada. Od tada se Dan kravate i službeno slavi u Hrvatskoj, a danas smo ga obilježili i u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Dan hrane, kruha i zahvalnosti
Maja Greganović / datum: 17. 10. 2018. 06:55

U našoj smo školi ove godine na malo drugačiji način obilježili Dan hrane, Dane kruha i zahvalnosti. Nakon prigodnog programa, kojeg su pripremili učenici s učiteljem Hrvojem, učiteljicom Mirelom i vjeroučiteljem Ivanom, svi smo se zaputili iza školske dvorane. Tamo smo priredili pravi piknik te su učenici, zajedno s učiteljima i drugim zaposlenicima škole, roštiljali. Osim hamburgera, kobasica, slanine i ćevapa, na roštilju su se našle tikvice, muškatne tikve, paprika, gljive.. Bilo je tu i raznih priloga, od čega je najzanimljivije izgledala salata od ljubičastog krumpira.

U područnoj školi u Tomašancima, učenici su također priredili prigodan program, objedovali hranu koju su donijeli u školu, a nakon toga i izrađivali ukrase od slanog tijesta.

Sve to možete pogledati u našoj fotogaleriji ( i ).


[OPŠIRNIJE]Svjetski tjedan svemira
Maja Greganović / datum: 12. 10. 2018. 09:11

I ove smo godine u našoj školi obilježili Svjetski tjedan svemira. Učenici od petog do osmog razreda sudjelovali su u 5 ponuđenih radionica. Uz puno mašte, učenici su crtali svoje viđenje vanzemaljaca ili kako zamišljaju svoj život u Svemiru, a kroz sastave opisivali kako se živi na drugim planetima. Na internetu i iz enciklopedije, tražile su se informacije za plakat o planetima Sunčevog sustava dok su neki koristili internet da bi napravili osmosmjerku sa pojmovima iz astronomije. Najžustrije je bilo u grupi koja je igrala Pictionary crtajući zadane pojmove vezane uz svemir. Kroz igru i zabavu vrijeme je brzo proletjelo, ali možemo reći da smo bar na kratko "prošetali" prostranstvom Svemira.

Fotogalerija                                                                         Ivana Domjan


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan tablice množenja
Maja Greganović / datum: 4. 10. 2018. 13:14

Povodom svjetskog dana tablice množenja, učenici 7. razreda i učiteljica Ivana Domjan, uključili su se u međunarodni projekt. Tom su prigodom u našem selu ispitali odrasle sugrađane tablicu množenja te podijelili certifikate sudionicima koji su uspješno odgovorili na sva pitanja. Sugrađani su se podsjetili školskih dana i važnosti trajnog znanja tablice množenja i njene primjene u svakodnevnom životu.  (fotogalerija)


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Drljak
Maja Greganović / datum: 4. 10. 2018. 08:16

​Učenici naše škole prošloga su petka bili na terenskoj nastavi u Josipovcu Punitovačkom. Škola Josipa Kozarca iz Josipovca P. jako nas je lijepo ugostila na ribnjaku Drljaku. Učenici dviju škola su se družili, igrali sportske igre i učili jedni od drugih. Kako je izgledalo to obogačujuće iskustvo, pogledajte u našoj fotogaleriji!


[OPŠIRNIJE]Posjet prometne policije 1. razredu
Maja Greganović / datum: 2. 10. 2018. 11:08

Predstavnica prometne policije posjetila je učenike prvog razreda naše škole u utorak, 2. listopada 2018. i održala im zanimljivo predavanje o sigurnom ponašanju u prometu.

Učenici su slušali, zainteresirano postavljali pitanja i sudjelovali u raspravi. Mnogi su naveli primjere o pravilnom ponašanju u prometu  iz svakodnevnog života, ali i osvijestili važnost obaveznog nošenja kacige i štitnika prilikom vožnje bicikla i vezanja na stražnjem sjedalu kod vožnje u automobilu.

Na poklon su dobili reflektirajuće kabanice.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Danas jedemo ribu"
Damir Jukić / datum: 1. 10. 2018. 08:14

Ministarstvo poljoprivrede je tijekom rujna pokrenulo informativnu kampanju "Danas jedemo ribu". U ponedjeljak je kampanja stigla i u našu školu. Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih obroka.

Kako se dobre navike stvaraju u najranijoj dobi, kampanja se obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu "Danas jedemo ribu".


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Maja Greganović / datum: 12. 9. 2018. 10:08

U ponedjeljak 10. rujna 2018., u našoj smo školi obilježili Hrvatski olimpijski dan. Učenici razredne nastave iz matične i područne škole natjecali su se u nekoliko olimpijskih disciplina (prilagođeno dobi), a onda je ravnatelj podijelio medalje najuspješnijim natjecateljima. Predmetna nastava, obilježila je Hrvatski olimpijski dan kroz nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture.

Pravi sportski duh možete vidjeti ako zavirite u našu fotogaleriju.


[OPŠIRNIJE]Kalendar rada u školskoj godini 2018. / 2019.
Damir Jukić / datum: 3. 9. 2018. 11:35

Nastava počinje 3. rujna 2018. godine, a završava 14. lipnja 2019. godine:

  • prvo polugodište traje od 3. rujna 2018. godine do 21. prosinca 2018. godine
  • drugo polugodište traje od 14. siječnja 2019. godine do 14. lipnja 2019. godine, a za učenike završnih razreda srednje škole do 22. svibnja 2019. godine.

Školski praznici:

  • zimski praznici počinju 24. prosinca 2018. godine, a završavaju 11. siječnja 2019. godine
  • proljetni praznici počinju 18. travnja 2019. godine, a završavaju 26. travnja 2019. godine
  • ljetni praznici počinju 17. lipnja 2019. godine, osim za učenike koji su upućeni na dopunski rad ili polažu predmetni, razredni, popravni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit.

[OPŠIRNIJE]Nova verzija brošure "Sigurnije na Internetu"
Emilija Prgomet / datum: 1. 12. 2016. 08:23

U svrhu podizanja svijesti o računalnoj sigurnosti CARNetov Nacionalni CERT objavio je novu verziju brošure „Sigurnije na Internetu“.

Brošura, namijenjena svim korisnicima računala, na jednostavan i razumljiv način opisuje koje sve opasnosti vrebaju u virtualnom svijetu, kako prepoznati Internet prijevare, zaštititi računalo i sačuvati privatne podatke od krađe ili gubitka.

Osim toga, brošura sadrži i vodič za roditelje u kojemu su savjeti kako zaštititi djecu od nepoćudnih sadržaja i kako ih naučiti odgovornom i pametnom korištenju Interneta. 

Novu verziju brošure možete pogledati OVDJE!!!


[OPŠIRNIJE]e-Dnevnik u našoj školi
Damir Jukić / datum: 9. 9. 2016. 08:24

Od ove školske godine 2016./2017. u našoj školi će se koristiti e-Dnevnik, čime klasični „papirnati“ dnevnik postaje stvar prošlosti.

E-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

Aplikaciji mogu pristupiti učenici i roditelji na adresi https://ocjene.skole.hr koja omogućava pregled ocjena, izostanaka, bilješki te raspored pisanih zadaća.

Učenici se u aplikaciju prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom (npr. pero.peric@skole.hr) iz sustava AAI@Edu.hr. Ukoliko učenik nema elektronički identitet dobit će ga na početku školske godine (u tajništvu škole). Roditelji se u aplikaciju mogu prijaviti isključivo putem sustava e-Građanin. 

Ukoliko želite koristiti e-Dnevnik za roditelje, više informacija kako postati e-Građanin potražite ovdje.

Priloženi dokumenti:

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju