preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

Raspored vožnje školskog autobusa

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Anketa (mala)
Koja je za Vas najvažnija stvar na svijetu?


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 182533
Ovaj mjesec: 679
Ovaj tjedan: 345
Danas: 162
KALENDAR
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi :)

NOVOSTI - upisi u srednju!!!!
Damir Jukić / datum: 10. 7. 2020. 10:15

 

Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., dana 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana. 

Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja 2020. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 12. srpnja 2020.

Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 25. srpnja 2020. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“. 

Objava konačnih ljestvica poretka za učenike s teškoćama

8. srpnja 2020. godine, u 10:00 bit će objavljene konačne ljestvice poretka za učenike s teškoćama u razvoju. Na konačnim ljestvicama poretka nalaze se samo učenici koji su u preliminarnom rangiranju ostvarili pravo upisa. 

Učenici s teškoćama u razvoju ne nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave) već oni zajedno s ostalim učenicima, upisnicu i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis dostavljaju osobno ili elektroničkim putem u srednju školu u kojoj su ostvarili upis od 27. – 31. srpnja (kako škole same odreduju točne datume za osobno zaprimanje upisnica i ostale dokumentacije potrebne za upis unutar tog roka potrebno se o točnim datumima raspitati direktno u srednjoj školi). 

Učenici s teškoćama u razvoju koji nisu ostvarili pravo upisa mogu pokušati ostvariti upis redovitom prijavom ili ponoviti postupak preliminarnog rangiranja u jesenskom upisnom roku kada će moći prijaviti programe u kojima je ostalo slobodnih upisnih mjesta.


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠK. GODINU 2020./2021.
Damir Jukić / datum: 1. 7. 2020. 09:00

Poštovani učenici i roditelji,

Evo i malo važnih vijesti o udžbenicima za sljedeću školsku godinu:

Sukladno čl.10., st.6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) objavljujemo Odluku o odabiru udžbenika.

Udžbenike od 1. do 8. razreda financirati će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će druge obrazovne materijale (radne bilježnice i ostalo) financirati općina Gorjani za sve učenike.

U prilogu se nalazi kompletirani popis svih udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za sve razrede i sve predmete.

Pozdrav svima do jeseni!!!


[OPŠIRNIJE]Interaktivni pano u hodniku škole!
Mirela Korajac / datum: 24. 6. 2020. 14:48

Ako se pitate na koji način zabavno iskoristiti vrijeme tijekom ljetnih praznika, pedagoginja i knjižničarka imaju prijedloge.

Pano je napravljen za učenike razredne nastave u bojama i motivima mora i ljeta. Interaktivan je jer sadrži omotnicu s karticama na kojima se nalaze prijedlozi aktivnosti koje učenici mogu raditi tijekom ljeta. Pa tako npr., mogu naučiti igrati novu društvenu igru, izraditi srce ili životinju origami tehnikom, naučiti kuhati jedno jednostavno jelo, pročitati knjigu ili pak posaditi cvijet i brinuti se o njemu.

Zadatak učenika je bio izvući aktivnost, a prema oduševljenju ne sumnjamo u ostvarenje tijekom ljeta.

 

Ivana Perić i Danijela Mađarac


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vraćanju udžbenika
Damir Jukić / datum: 23. 6. 2020. 08:00

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da od 24. lipnja kreće vraćanje udžbenika koje su učenici koristili u nastavnoj godini 2019./2020.

Učenici će vraćati sve udžbenike osim radnih bilježnica i radnog materijala prema sljedećem rasporedu:

1.-4. razreda (vraćaju sve udžbenike) – 24. lipnja kod svojih učitelja/učiteljica;

5.-8. razreda (vraćaju sve udžbenike) - od 25. lipnja - 29. lipnja od 8:00-12:00 u        prostorije školske knjižnice.


[OPŠIRNIJE]Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred osnovne škole
Mirela Korajac / datum: 3. 6. 2020. 13:58

Dragi roditelji,

u petak (5. lipnja) i  ponedjeljak (8. lipnja) započinju testiranja za upis u 1. razred za školsku godinu 2020./2021.  Testiranja će se obavljati u OŠ Gorjani.

Obavijest o terminima testiranja nalazi se na ulaznim vratima škole, a i telefonski i pisano ćemo Vas obavijestiti tijekom ovog tjedna. Ukoliko ne možete doći u navedenom terminu, molimo Vas da nas o tome obavijestite na školski telefon 031/853-009.

Na testiranje je potrebno ponijeti:

1. vlastitu kemijsku olovku i običnu olovku

2. OIB i JMBG djeteta

3. osobnu iskaznicu roditelja

4. specijalističku dokumentaciju (nalazi psihologa, logopeda, liječnika) ukoliko ih dijete ima

Napominjemo da dijete treba doći u pratnji jednog roditelja u točno zakazano vrijeme kako se ne bi susreli s drugim roditeljima i izlagali nepotrebnom riziku.

Na ulazu u školu će roditelju i djetetu biti dezinficirane ruke i izmjerena temperatura. Ako nakon objave termina testiranja do ulaska u školu na testiranje, roditelj i(li) njegovo dijete ima simptome povišene tjelesne temperature i(li) respiratorne smetnje, molimo roditelja da nas obavezno kontaktira na školski telefon.

 

Pedagoginja:

Marija Bučanović, mag.ped.


[OPŠIRNIJE]VRIJEME JE ZA ŠKOLSKI OBROK 3'
Mirela Korajac / datum: 1. 6. 2020. 14:34

Od ove školske godine naša je škola uključena u projekt Osječko – baranjske županije „Vrijeme je za školski obrok 3“.  Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. U projekt je uključeno 994 učenika iz 47 osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije. Partneri projekta su 47 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, a projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Damir Jukić / datum: 28. 5. 2020. 08:20

Dragi osmaši,

kako bi web stranica škole ostala što preglednija, sve obavijesti o upisima u srednju školu pratite na http://os-gorjani.skole.hr/skola/upisi_u_1_razred_srednje_kole  (Pedagog > Upisi u srednju školu).


[OPŠIRNIJE]Sretan rođendan draga školo!
Mirela Korajac / datum: 25. 5. 2020. 12:46

Budući da ove godine nismo mogli održati tradicionalnu priredbu za dan škole, odlučili smo ovaj dan proslaviti virtualno. U obilježavanju ovoga dana sudjelovali su učenici razredne nastave. Izrađivali su čestitke, radove, pisali su i snimali pjesme.

Odaberite OPŠIRNIJE i uživajte u njihovim radovima!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku nastave za učenike od 1. do 4. razreda od 25. svibnja 2020. godine
Damir Jukić / datum: 21. 5. 2020. 13:33

Poštovani roditelji,

sukladno novim Uputama HZJZ i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 25. svibnja 2020. godine omogućuje se uključivanje sve djece od 1. do 4. razreda u škole. Dakle, od ponedjeljka 25. svibnja svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Upis djece u program predškole za školsku godinu 2020./2021.
Damir Jukić / datum: 14. 5. 2020. 12:12

Poštovani roditelji,

pod opširnije možete pročitati obavijest za upis polaznika predškole u novoj pedagoškoj godini. Zbog trenutnih epidemiološkim mjera, preferira se upis polaznika putem e-maila (isto je opisano u sadržaju obavijesti).
Ukoliko ne komunicirate putem e-maila, organiziran je po jedan termin za svako mjesto održavanja programa predškole, kako je navedeno u tablici.
Obavijest je istaknuta i na ulazu naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje učenika od 1. do 4. razreda
Mirela Korajac / datum: 1. 5. 2020. 20:15

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

nastava na daljinu s kojom smo započeli 16. ožujka uspješna je zahvaljujući velikom trudu učitelja, učenika, ali i vas roditelja. I ovim putem vam zahvaljujem na dodatnom trudu koji ulažete da bi vaša djeca bila što uspješnija.

Kao što ste već vjerojatno čuli u medijima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Preporuke za organizaciju razredne nastave, u skladu s uputama HZJZ.

Plan je otvoriti škole za razrednu nastavu od ponedjeljka, 11. svibnja, prema Uputama HZJZ. Upute vrijede za prva dva tjedna od početka nastave.

Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o iznimnim situacijama i da neće sva djeca moći doći u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još ne dopuštaju da nastava počne normalno za sve, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Temeljna je preporuka da sva djeca koja to mogu ostanu kod kuće i nastave pratiti nastavu na daljinu.

 

Roditelji koji odluče poslati dijete u školu moraju ravnatelju potvrditi pisanom izjavom:

1. da dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu

2. da dijete nema respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha

3. da nisu pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19

4. da dijete ima oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

 

Dakle, prioritet su samo ona djeca čija oba roditelja rade izvan kuće i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece. Ostali trebaju nastaviti pratiti nastavu na daljinu.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji odluče da dolazi na nastavu u školu, roditelji ili skrbnici moraju potpisati Izjavu u kojoj jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Iz njih izdvajamo važne naglaske za roditelje kako biste znali kako će nastava funkcionirati.

Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima), kao i ostanak kod kuće djece čiji roditelji ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće.

Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u školu tako da ne ulaze u školu, već samo do ulaza u školu pri čemu moraju zadržavati  distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

Učenik dolazi u školu i iz škole sa svojom torbom i svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicima.

Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz škole na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba (roditelj/skrbnik).

U pratnji djeteta treba biti uvijek ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe (roditelj/skrbnik). Osoba koja dovodi i odvodi dijete iz škole trebala bi biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je u odnosu na druge članove zajedničkog kućanstva, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja. Poželjno je da osoba u pratnji djeteta ne bude osoba koja pripada rizičnoj skupini na obolijevanje od COVID-19 (osobe starije životne dobi iznad 65 godina i kronični bolesnici).

Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školu.

Roditelji ne smiju dovoditi djecu u školu niti ulaziti u prostor dvorišta škole ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kratkog daha ili kašlja, ili koji su pod rizikom da bi mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ostaju kod kuće i roditelji ih ne smiju dovoditi u školu.

Djeca u školi ne nose zaštitne maske.

Roditelji /skrbnici imaju obvezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan  prije dolaska u školu. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se moraju javiti telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Ako djeca razviju simptome COVID-19 infekcije tijekom boravka u školi, učitelj odmah obavještava roditelje koji u najkraćem roku mora doći po dijete.

Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.

Djecu treba poticati da održavaju distancu od druge djece i odraslih, da ne dodiruju usta, lice, oči i nos, kao i da ne stavljaju ruke i predmete u usta.

Ove upute prilagođavat će se aktualnoj epidemiološkoj situaciji, a nakon dva tjedna će se razmotriti potreba prilagodbe uputa.

Nastava Engleskoga jezika, Vjeronauka i Informatike i dalje će se odvijati isključivo putem nastave na daljinu, bez obzira dolazi li dijete u školu.

Molim Vas da nakon čitanja ovih Uputa odlučite hoćete li uključiti dijete u nastavu uživo u školi od 11. svibnja, u skladu s preporukama i uputama HZJZ-a te postavljenom prioritetu.

Molim Vas da nas do ponedjeljka, 4.5., obavijestite o svojoj odluci. Dovoljno je napisati svoju odluku u grupu za roditelje te će nas učiteljice o Vašoj odluci obavijestiti.

Za sve koji odluče dovoditi dijete u školu, u utorak, 5.5., termin je za potpisivanje izjave roditelja u kojoj svojim potpisom potvrđuju poštivanje svih propisanih uputa HZJZ-a.

 

S poštovanjem,

Ravnatelj

Damir Jukić, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Mirela Korajac / datum: 30. 4. 2020. 15:19

Poštovani roditelji,

HZJZ objavio je upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covida-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

Detaljne upute HZJZ-a možete pročitati OVDJE.

Roditelji su dužni pažljivo pročitati Upute HZJZ-a kako bi uočili koji učenici ne smiju u školu te za koje se kategorije ne preporuča dolazak u školu u ovoj fazi.

Prioritet su djeca čija oba roditelja/staratelja rade izvan kuće i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o online projektu "Zadaću napiši, jedinicu izbriši"
Damir Jukić / datum: 21. 4. 2020. 09:33

Povodom obilježavanja 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokrenut je projekt pod nazivom Zadaću napiši, jedinicu izbriši.

S obzirom na novonastalu situaciju, u doba kada je nastava zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena, studenti Učiteljskog fakulteta osmislili su online pomoć u učenju. 

Svim učenicima u Republici Hrvatskoj omogućeno je usvajanje nastavnog sadržaja putem televizije, u sklopu Cjelovite kurikularne reforme Škole za život. Cilj ovog projekta je pomoći onim učenicima kojima praćenje TV-sadržaja predstavlja prepreku ili nije dostatan u usvajanju nastavnog sadržaja, a ujedno je to i pomoć roditeljima koji sa svojom djecom borave u samoizolaciji. Ovo je oblik odgojne potpore i obrazovne pomoći.

Pod opširnije, u priloženom dokumentu, možete pročitati više o ovom projektu.


[OPŠIRNIJE]U p u t e za roditelje - Nastava na daljinu!
Damir Jukić / datum: 17. 4. 2020. 08:00

Dragi roditelji,

u situaciji u kojoj se nalazimo posebno nam je važna redovna i kvalitetna suradnja s vama. Kako je i navedeno u uputi Ministarstva (https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/), od vas se očekuje više nego kada se nastava odvijala u školi budući da ste svakodnevno s djecom. Od posebne je važnosti osobito  u ovim tjednima kada započinje vrednovanje i ocjenjivanje.


[OPŠIRNIJE]Frohe Ostern!
Mirela Korajac / datum: 10. 4. 2020. 15:36

U sklopu nastave njemačkog jezika učenici koji su htjeli izradili su uskrsne čestitke. Zaželili su svima Frohe Ostern i izložili svoje uratke na virtualnom panou. U dodatnoj aktivnosti sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole Gorjani i učenici 4. razreda područne škole Tomašanci.

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Mirela Korajac / datum: 2. 4. 2020. 12:32

2. travnja se u cijelom svijetu obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, puštanjem plavih balona u zrak. Na taj način želi se istaknuti nedovoljna informiranost javnosti o autizmu koji je sve prisutniji  u našem društvu.


[OPŠIRNIJE]Raspored nastave za idući tjedan (od 30.3. do 3.4.2020 godine)
Damir Jukić / datum: 30. 3. 2020. 08:00

Poštovani roditelji, učenici i učitelji,


u nastavku možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave za idući tjedan, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa, uz važne napomene na koje Vas podsjećamo.

 

RAZREDNA NASTAVA - NOVOSTI

Nastava se prikazuje u programu pod nazivom Škola na Trećem svaki radni dan u sljedećim terminima na HRT3:
 
Razred Termin Reprizno emitiranje
1. razred OŠ 8:00 - 9:00 14:00 - 15:00
2. razred OŠ 9:00 - 10:00 15:00 - 16:00
3. razred OŠ 10:00 - 11:00 16:00 - 17:00
4. razred OŠ 11:00 - 12:00 17:00 - 18:00

 

Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život – https://skolazazivot.hr/materijali/
 
Uz praćenje nastave na HRT3, učiteljice daju roditeljima i učenicima dodatne upute za rad putem maila, Viber grupe ili dogovorenih virtualnih učionica. 
 
PREDMETNA NASTAVA - NOVOSTI
Učenici predmetne nastave (5., 6., 7. i 8. razred) prate nastavne sadržaje u virtualnim učionicama OŠ Gorjanni (LOOMEN) i putem Sportske televizije u vremenu od 8 do 14 sati.
 
Sportska televizija:
8.00, 5. razred OŠ: HRV, PRI, MAT, POV, TZK
9.40, 6. razred OŠ: HRV, POV, TK, TK, LK
10.45, 7. razred OŠ: HRV, MAT, GEO, ENG, TZK
12.00, 8. razred OŠ: MAT, GEO, HRV, LK, KEM
 
Predmetni učitelji u virtualnim učionicama u LOOMEN-u svakodnevno isporučuju učenicima upute, sadržaje i aktivnosti za rad koje su učenici dužni redovito izvršavati. 
 
Napominjemo:
Od svih učenika očekuje se preuzimanje odgovornosti za vlastito učenje te aktivno sudjelovanje u virtualnim učionicama razreda. Očekuje se da učenici izvršavaju zadatke koje im učitelji zadaju u učionicama, čitaju za njih pripremljene obrazovne sadržaje te šalju učiteljima u učionicu svoje radove i odgovore. Sama prijava u sustav LOOMEN nije jedini način praćenja učenika, učenici trebaju biti aktivni sudionici u svom virtualnom razredu.
Ako učenik nije bio aktivan i nema opravdan razlog zbog kojeg ne sudjeluje u nastavi, bit će evidentiran kao odsutan.
 
Hvala svim roditeljima i učenicima što ste ozbiljno i odgovorno pristupili nastavi.
 
Damir Jukić, prof.
ravnatelj OŠ Gorjani

 


[OPŠIRNIJE]Novi raspored emitiranja nastave na daljinu
Damir Jukić / datum: 22. 3. 2020. 20:02

Poštovani roditelji, učenici i učitelji,

od ponedjeljka, 23.3.2020. godine, mijenja se raspored nastave na daljinu putem televizijskog programa HRT 3 namijenjen učenicima razredne nastave. U nastavku donosimo detaljne upute.

Učenici od 1.do 4. razreda nastavu će pratiti i dalje svaki dan u sljedećim terminima na trećem programu HTV-a u programu pod nazivom ŠKOLA NA TREĆEM.

Satnica programa na HTV 3:

1. razred: 8:00 - 9:00 sati

2. razred: 9:00 - 10:00 sati

3. razred: 10:00 - 11:00 sati

4. razred: 11:00 - 12:00 sati.

REPRIZNO EMITIRANJE:

1. razred: 14:00 - 15:00 sati

2. razred: 15:00 - 16:00 sati

3. razred: 16:00 - 17:00 sati

4. razred: 17:00 - 18:00 sati.

Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za PREDMETNU NASTAVU u razdoblju od 8:00 - 14:00 sati.

Uz paćenje televizijskog programa obvezno je i praćenje virtualnih učionica u sustavu LOOMEN gdje učitelji redovito objavljuju dodatne zadatke i upute učenicima.

Ostanite doma i vrijedno učite!!!

Ravnatelj OŠ Gorjani:

Damir Jukić, prof.


[OPŠIRNIJE]Važna obavijest
Mirela Korajac / datum: 15. 3. 2020. 13:10

Od ponedjeljka, 16. ožujka,  učenici razredne nastave prate nastavu putem programa HRT3 pod nazivom Škola na Trećem:

Razred         Termin

1. razred       8.00 - 10.00 sati

2. razred       10.00 - 12.30 sati

3. razred       13.00 - 16.00 sati

4. razred       16.00 - 19.00 sati

 

Od ponedjeljka, 16. ožujka, 5., 6., 7. i 8. razred će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje putem Sportske televizije. 

Razred                       Termin
5. razred              8.00 - 9:30 sati
6. razred              09:30 - 10:45 sati
7. razred             10:45 - 11:50 sati
8. razred             11:50 - 12:45 sati

Na sljedećim poveznicama možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa:

5. razred- https://bit.ly/2QinDET 

6. razred- https://bit.ly/2vZ4lxG

7. razred- https://bit.ly/2IMtCxH 

8. razred- https://bit.ly/2Qh3kry

 

Rasporede sati i obavijesti možete dodatno vidjeti na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://mzo.gov.hr/

Ovim putem obavještavamo roditelje djece koja su trebala imati testiranja za polazak u 1. razred školske 2020./2021. godine da se isti odgađaju do daljnjega. Naknadno ćete dobiti informacije o novim terminima testiranja. 

 


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu
Mirela Korajac / datum: 13. 3. 2020. 17:23

Od 16. 3. 2020. u svim školama u Hrvatskoj krenut će izvođenje nastave na daljinu. Za učenika od 1. do 4. razreda nastava će se održati na HRT 3. programu i to po sljedećem rasporedu:
1. razred od 8,00 do 10,00 sati
2. razred od 10,00 do 12,30 sati
3. razred od 13 do 16 sati
4. razred od 16 do 19 sati

Za učenike od 5. do 8. razreda organizirane su virtuale učionice.

Poveznica na učionicu petog razreda: https://bit.ly/33bNgMY

Poveznica na učionicu šestog razreda: https://bit.ly/3cVIMhM

Poveznica na učionicu sedmog razreda: https://bit.ly/2vgnoTz

Poveznica na učionicu osmog razreda: https://bit.ly/2veYwvp

Učenici predmetne nastave u učionice se prijavljuju s lozinkama koje su dobili u školi.


[OPŠIRNIJE]Pipi Duga Čarapa stigla u Gorjane i Tomašance
Tihana Pavić Varga / datum: 12. 3. 2020. 10:01

Naša škola sudjeluje u e-Twinning projektu Pipi Duga Čarapa nastavlja svoje putovanje. Naime, to je projekt u kojem lutkica Pipi Duge Čarape dolazi iz Švedske i upoznaje Hrvatsku, njene gradove, sela i škole. 


[OPŠIRNIJE]62. Natjecanje iz tehničke kulture
Emilija Prgomet / datum: 11. 3. 2020. 12:10

 

Učenici naše škole i ove godine  sudjelovali su na županijskom natjecanju i osvojili vrlo dobre rezultate i na tome im čestitamo :)


[OPŠIRNIJE]Radionica Legiranje, ne drogiranje
Damir Jukić / datum: 9. 3. 2020. 12:57

Dana 6. ožujka za učenike VIII. razreda organizirana je radionica o ovisnosti i zlouporabi droga koja se odvija u sklopu projekta „Legiranje, ne drogiranje“. Radionicu je održala policijska službenica Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske Eleonora Matić. Službenica im je objasnila što sve može utjecati na uzimanje droga, a učenici su iznijeli svoje mišljenje o temi. Saznali su i što je to kriminalitet, a što sekundarni kriminalitet, što se sve ubraja pod zlouporabu droge kao i kako izgledaju novi oblici droga. Na kraju su imali grupni zadatak koji su zajedno prošli i raspravili. Radionica je bila edukativna i učenici su rado sudjelovali.

Fotografije možete vidjeti ovdje.

Pedagoginja pripravnica:

Danijela Mađarac


[OPŠIRNIJE]CIJEPLJENJE PROTIV HUMANOG PAPILOMA VIRUSA - HPV
Damir Jukić / datum: 26. 2. 2020. 15:43

HPV - BOLEST KOJA NE TREBA POSTOJATI   

Cijepljenje protiv HPV-a je preporučeno, dobrovoljno i besplatno za sve učenike i učenice osmih razreda osnovne škole.

Cijepljenje se obavlja u ambulantama školske medicine kod nadležnog  školskog liječnika, deveterovalentnim cjepivom (Gardasil) u dvije doze do 15-tog rođendana, odnosno u tri doze nakon toga. 

ZAŠTO CIJEPITI SVOJE DIJETE pročitajte pod opširnije


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Damir Jukić / datum: 26. 2. 2020. 10:00

Dana 26. veljače, obilježili smo Dan ružičastih majica u našoj školi. S aktivnostima smo počeli tjedan dana ranije kada su pedagog i pedagoginja proveli radionice u predmetnoj nastavi pod nazivom „Što učiniti ako smo žrtva zlostavljanja?“. Učenici su na radionicama raspravljali o tome što je zlostavljanje, kako trebaju reagirati u slučaju zlostavljanja, trebali su napraviti svoj plan rješavanja sukoba i na kraju procijeniti jesu li oni nekada nasilnici i promisliti o tome. Nadalje, svi razredi od 1. do 8. su dobili male ružičaste majice na koje su trebali napisati svoju poruku za nasilje i nakon što su svi napisali, majice su izložene na školskom hodniku. Također, uređen je i pano povodom ovog dana na kojem učenici mogu pročitati što je Dan ružičastih majica, što je zlostavljanje, što zlostavljači rade i koje su posljedice vršnjačkog zlostavljanja. Obilježavanje ovog dana zaključili smo zajedničkom fotografijom u ružičastim majicama ispred školske dvorane.

 


[OPŠIRNIJE]Poklade su i ludi su dani!
Mirela Nedić / datum: 25. 2. 2020. 13:30

Prošao je mjesec karnevala, poklada, maškara... Poklade su jedan dan u godini kada postajemo netko drugi, drugačiji, a opet... ostajemo svoji. 

Pokladni dan započeo je tradicionalnom povorkom učenika i učitelja kroz selo. Djeca su se doista potrudila kako bi i ove godine bili originalni i odabirom maski pokazali svoju maštovitost. Bilo je tu svega – pjevača, voća, kokica, liječnika, klaunova, vojnika, životinja, vještica, vila, pirata, majstora, kauboja... pregršt ludih ideja.

Predstavljanje maski po razredima uslijedilo je tijekom zabave te su birane najbolje maske. Najoriginalnije su bile i nagrađene, kako kod učenika tako i kod učitelja. Čestitamo njima, zaslužili su slatke poklone, ali i svima koji su sudjelovali.

Ništa bez naših roditelja, koji uvijek sudjeluju u aktivnostima u školi te su nas počastili krafnama, kolačima i u školi i na ulicama. HVALA SVIMA :)

Cijelu atmosferu provjerite u foto galeriji :)


[OPŠIRNIJE]Projekt "Biram čitanje, znam znanje"
Tihana Pavić Varga / datum: 21. 2. 2020. 08:36

Jučer 20. veljače u našoj je školi održana druga radionica u sklopu projekta „Biram čitanje, znam znanje“.  Ovim projektom učenicima je omogućeno upoznavanje s literaturom na stranim jezicima, potiče se čitanje u svrhu zabave te  se obogaćuje knjižnični fond školske knjižnice. Današnja radionica bila je na njemačkom jeziku i s petašima ju je održala Vesna Ćupić učiteljica njemačkog jezika iz OŠ Levanjska Varoš. Učenici su razgovarali o emocijama, čitali slikovnicu  Das farbenmonster, rješavali zadačiće, kvizove, križaljke i lijepo se zabavili. Pozdravljamo ovakve projekte i ubuduće!

Knjižničarka Tihana Pavić Varga

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz robotike
Mirela Korajac / datum: 20. 2. 2020. 08:37

19.2.2020. u Đakovu je održano 3. kolo Croatian Makers lige. 

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razred osnovne škole. Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Naša škola predstavila se s mlađom i starijom dobnom skupinom. U mlađoj dobnoj skupini natjecali su se Leon Mikić, Marko Lovričić, Lucija Stažić i Iva Đapić te su osvojili sjajno drugo mjesto. U starijoj dobnoj skupini natjecali su se Klaudia Birtić, Nela Jukić, Josip Antunović i Petar Tomić. Osvojili su treće mjesto.

Čestitam svim robotičarima!

 


[OPŠIRNIJE]Hrvatsko narodno kazalište
Mirela Nedić / datum: 17. 2. 2020. 08:30

I ove su godine učenici naše škole sudjelovali u projektu Hrvatskog narodnog kazališta Osijek organiziranog dolaska u kazalište učenika osnovnih škola. Učenici V.-VIII. razreda pogledali su mjuzikl P. Stonea „Sugar“ nastao prema motivima filma „Neki to vole vruće“.

Učenicima se svidjela predstava, pohvaljujemo organizatore u nadi da će se ovaj projekt realizirati i idućih godina.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u kreativnoj radionici
Vesna Dravec / datum: 14. 2. 2020. 10:43

Na kreativnoj radionici naše škole učenici nižih razreda izrađivali su srca-privjeske. Srca od eko-kože oslikavali su uzorcima licitarskih srca. Svoje uratke poklonit će nekoj dragoj osobi za Valentinovo.

Kako nam je bilo na radionicama možete provjeriti u foto-galeriji!!!


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Mirela Korajac / datum: 11. 2. 2020. 08:54

Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta.

Dan sigurnijeg interneta održava se svake godine početkom veljače s ciljem promoviranja odgovornog korištenja online tehnologija i mobilnih telefona, s posebnim naglaskom na korištenje tih tehnologija među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Naime, upravo je nasilje na Internetu (cyberbullying) jedan od najčešćih oblika nasilja među mladima, a definirano je kao nasilje koje za alat koristi digitalnu tehnologiju.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Biram čitanje, znam znanje“
Tihana Pavić Varga / datum: 7. 2. 2020. 08:36

U ponedjeljak 03.02.2020. u našoj se školi održala radionica iz engleskog jezika u sklopu projekta „Biram čitanje, znam znanje“. To je projekt koji je pokrenula OŠ Đakovački Selci s uključivanjem ostalih osnovnih škola s područja Đakovštine. Projekt ima za cilj osigurati iste ili podjednake mogućnosti stjecanja znanja i vještina djeci u ruralnim sredinama, podići razinu usluga školskih knjižnica stvaranjem ili nadopunjavanjem knjižnične zbirke na stranim jezicima za učenike nižih razreda, stvoriti čitalačke navike za razvoj vještine čitanja sa razumijevanjem te uvođenje novih sadržaja i metoda poučavanja u skladu s reformom školstva.   

 


[OPŠIRNIJE]Projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola
Damir Jukić / datum: 30. 1. 2020. 08:02

Danas je za učenike VIII razreda organizirano predavanje na temu “Ovisnost i zlouporaba alkohola“ koje se odvija u sklopu projekta Zdrav za 5. Predavanje je održao g. Robert Škorvaga iz Odjela prevencije PU Osječko-baranjske. Kroz predavanje su učenici naučili kako već sa 14 postaju kažnjivo odgovorni, a ne sa 18 kako su mislili. Upozorio ih je na štetne učinke konzumacije alkohola i koliko je potrebno vremena da se razvije ovisnost o alkoholu u njihovoj dobi. Nakon toga im je predstavio istraživanje o navikama konzumacije alkohola koje je PU provela zajedno s Filozofskim fakultetom.  Na kraju im je objasnio što sve ljudi rade pod utjecajem alkohola i koje su zakonske zabrane. Cijelo predavanje je bilo interaktivnog karaktera, službenik im je navodio primjere iz svakodnevnog života i učenici su rado sudjelovali.


[OPŠIRNIJE]Foto izložba
Damir Jukić / datum: 28. 1. 2020. 11:50

     Udruga veterana 122. brigade hrvatske vojske Đakovo već se 12 godina bavi i promicanjem vrijednosti i istine o Domovinskom ratu kroz vrlo uspješnu suradnju sa osnovnim i srednjim školama putem tematskih foto izložbi.

     Kroz suradnju i potporu našoj školi u promicanju suvremenih načina provođenja upoznavanja učenika sa detaljima ranih ratnih 90-tih godina na području istočne Slavonije organizirana je izložba ratne fotografije.

     Rad udruge veterana 122. brigade prepoznat je i podržan sufinanciranjem Europske unije iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom "Poboljšanje kvalitete života i socijalne uključenosti branitelja i stradalnika Domovinskog rata".


[OPŠIRNIJE]Božićna priredba
Emilija Prgomet / datum: 23. 12. 2019. 08:32

23. prosinca 2019. u prepunom DVD-u Gorjani održana je božićna priredba na kojoj su naši učenici zajedno sa svojim učiteljima pjevali, recitirali, glumili...

Priredbi se pridružio i Djed Božičnjak koji je na kraju podijelio poklone svim učenicima. 

Svima želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2020. godinu! 

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija - Socijalna samoposluga Đakovo
Gabrijela Jukić / datum: 20. 12. 2019. 13:00

Zahvaljujemo se svima koji su svojim doprinosom sudjelovali u blagdanskoj humanitarnoj akciji u kojoj smo prikupljali namirnice za socijalnu samoposlugu humanitarne udruge "Terezijin krug" u Đakovu. Namirnice su dostavljene, a članovi udruge "Terezijin krug" i njezini korisnici se od srca zahvaljuju. 


[OPŠIRNIJE]Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija
Mirela Korajac / datum: 19. 12. 2019. 09:30

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja, neovisno o tome što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na Internetu često znaju više od samih roditelja.


[OPŠIRNIJE]Akcija "Mir i dobro"
Damir Jukić / datum: 18. 12. 2019. 08:41

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport, Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade.

S obzirom na činjenicu da djeca osnovnoškolske dobi najčešće i najviše stradavaju tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, u vrijeme korištenja pirotehničkih sredstava, molimo Vas da nađete vremena i pogledate brošuru i prezentaciju vezanu uz rizike i opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava.

 

U prilogu možete naći brošuru Mir i dobro, pripremljenu od strane Ravnateljstva policije i link na edukativni video koji je dostupan na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=pYaE7LnkF3E

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YT932uAEO-c&feature=emb_logo


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Maja Greganović / datum: 9. 12. 2019. 08:30

U našoj je školi u ponedjeljak 9.12. proveden Školski medni dan na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvog razreda podijeljeni su paketi s promotivnim materijalom, edukativnom slikovnicom i teglicom domaćeg meda od lokalnog pčelara. Učenici su upoznati s važnošću očuvanja pčela i pčelarstva, dobrobitima meda te cijelim procesom proizvodnje samoga meda.

 

 


[OPŠIRNIJE]Osmaši i Sv. Nikola
IVANA DOMJAN / datum: 6. 12. 2019. 13:26

Naši osmaši u ugodnom društvu Sv. Nikole!!!


[OPŠIRNIJE]Osijek i Božićni tramvaj
Marko Spajić / datum: 4. 12. 2019. 14:04

U srijedu, 4. prosinca, učenici razredne nastave naše matične škole u Gorjanima i područne škole u Tomašancima posjetili su grad Osijek. Pogledali su predstavu “Božićna panika” u Dječjem kazališu Branka Mihaljevića. Nakon predstave uputili su se na Trg Ante Starčevića, gdje ih je čekao Božični tramvaj. Tijekom vožnje tramvajem upoznali su vilenjaka Zvonka koji im je objašnjavao tko su zapravo vilenjaci i koja je njihova uloga u vrijeme blagdana Božića. U tramvaju ih je Iznenadio i sam Djed Božićnjak koji im je podijelio prigodne poklone. Izašavši na Božićnoj stanici, uputili su se na objed u McDonalds, a nakon objeda krenuli svojim kućama. Kako su se proveli, pogledajte u našoj fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Paljenje 1. adventske svijeće
Mirela Nedić / datum: 3. 12. 2019. 08:10

U utorak, 3. prosinca u našoj školi, upriličen je kratki obred posvete adventskog panja i paljenja 1. adventske svijeće. Uz svu djecu i djelatnike škole, obred je predvodio župnik Krešimir Bulat. Pjevanje je animirao vjeronaučni zbor, a prigodne  tekstove su čitali učenici te profesorica M. Nedić i pomoćnica u nastavi J. Gregačević.


[OPŠIRNIJE]Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija
Damir Jukić / datum: 2. 12. 2019. 13:04

Poštovani roditelji,

program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenuta je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Cilj je programa upoznati učenike s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te ih informirati o sigurnosti na internetu. 

Više informacija o programu, dostupnim materijlaima i aktivnostima možete potražiti na https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504.

Na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss možete pronaći video o zaštiti djece na internetu. Glavna je namjena videa uputiti djecu o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na internetu te stvoriti odnos povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog uporabe interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo.

Na poveznici http://bit.ly/HAKOM4 možete pronaći brošuru "Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona".


[OPŠIRNIJE]Radionica Sigurnost i zaštita djece na internetu
Damir Jukić / datum: 18. 11. 2019. 09:54

Za učenike V. razreda 15. studenoga organizirano je predavanje na temu “Sigurnost i zaštita djece na internetu”.
Predavanje je održao gosp. Darko Ćorković, policijski inspektor PU Osječko-baranjske županije, iz Odjela prevencije, kako bi učenici prepoznali problem negativnog utjecaja internetskih sadržaja na djecu i mlade kao novi oblik zlostavljanja i nasilja te radi suzbijanja istog. Pojasnio je pojam elektroničkog nasilja kao svake aktivnosti putem interneta koja služi kako bi se dijete ponizilo, zadirkivalo ili uznemirilo (tekstualne ili video poruke, fotografije, pozivi, neugodni komentari i sl. Progovorio je i o uzrocima zlouporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije, kako spriječiti internetsko nasilje i kome se obratiti za pomoć. Slike s radionice možete pogledati ovdje.

Mirela Nedić, razrednica V. razreda

 

[OPŠIRNIJE]Gradu Vukovaru...
Mirela Nedić / datum: 18. 11. 2019. 08:33

I u našoj školi zapalili smo svijeće u znak sjećanja na sve poginule i stradale u Vukovaru. Uz prigodan program odali smo im počast. Hvala im za sve! Neka počivaju u miru!


[OPŠIRNIJE]Dabar 2019.
Mirela Korajac / datum: 14. 11. 2019. 14:30

I ove godine naša škola sudjelovala je u natjecanju Dabar (Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja).. Natjecali su se učenici 5., 6., 7. i 8. razreda.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti
IVANA DOMJAN / datum: 14. 11. 2019. 14:23

Grad Đakovo u suradnji s udrugom Slatki život Đakovo organizirao je u četvrtak 14. studenog obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti. Tim povodom djeca oboljela od dijabetesa zajedno sa svojim prijateljima u 12 sati  pustili su u zrak plave balone na Strossmayerovom trgu. U tom događaju sudjelovali su i učenici osmog razreda naše škole u pratnji učiteljice Emilije Prgomet i razrednice Ivane Domjan kao potpora svojoj razrednoj kolegici koja boluje od dijabetesa.


[OPŠIRNIJE]Prevencija nasilja među djecom i mladima
Damir Jukić / datum: 25. 10. 2019. 13:59
Dana 25. listopada učenici naše škole sudjelovali su u radionici pod nazivom ''Prevencija nasilja među djecom i mladima''. Radionicu je vodio gospodin Robert Škorvaga iz PU Osječko-baranjske, a sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda matične i područne škole. Kroz radionicu naučili su razlike između obiteljskog, vršnjačkog, elektroničkog nasilja (cyberbullying) i nasilja u vezama mladih, ali i razliku između fizičkog i verbalnog zlostavljanja.  Također su naučili da je nasilje oblik agresivnog ponašanja koje može biti izvršeno prema osobama ili stvarima (uništavanje imovine, javnih površina, dječjih igrališta i sl.), dok je zlostavljanje isključivo vezano uz nasilje prema drugim osobama. Upoznali su se s pojmom elektroničkog nasilja (poznatog i kao cyberbullying) te s načinima kako postupiti i kako se zaštititi ukoliko primijete takav oblik nasilja. Naučili su i više o seksualnom zlostavljanju (koje dijelove tijela nitko ne bi smio dodirivati, koje dijelove tijela samo neke osobe smiju dodirivati, za koje je dijelove tijela u redu da ih drugi dodiruju). Fotografije s radionice možete pogledati u našoj galeriji.
 
Marko Spajić, razrednik 3. razreda
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Dani kruha i plodova zemlje u kreativnoj radionici
Damir Jukić / datum: 18. 10. 2019. 09:07

I ove su školske godine učenici, zajedno sa učiteljicom Vesnom, u našoj kreativnoj radionici izrađivali zanimljive rukotvorine povodom obilježavanja Dana kruha i plodova zemlje.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Mirela Nedić / datum: 18. 10. 2019. 08:37

I ove smo godine u školi proslavili Dane kruha i zahvalili za plodove zemlje aktivnošću „Kruha i igara“. Opet je po hodnicima i  učionicama zamirisao neodoljivi miris kruha. A tko može odoljeti mirisu svježeg kruha, ukusnom slancu, toploj kifli ili slatkoj krafni. Kruh je život, daje nam snagu i zato ga trebamo sa zahvalnošću primati, prinositi ustima i dijeliti s onima koji ga, nažalost, nemaju dovoljno.

       U programu su nastupili učenici naše škole recitacijom, glumom i pjesmom. Naučili smo kako je kruh, premda svakodnevan, tako rječit. Ljudi prečesto ne primjećuju i zanemaruju simboliku kruha. Kruh nas uči o potrebi zajedništva, o tome kako treba voljeti i biti voljen. I kako svatko od nas treba drugoga. I ako dijelimo, nikada nismo sami.

   U zabavnom dijelu odigrali smo nekoliko starih dječjih igara: Trčanje s jabukama, Tačke naglavačke,Tko prvi njegov kolač, Kukuruz s ramena i Ples sa stolicama. Bilo je drugačije, zabavno i učenicima i učiteljima.

  Nakon toga, umorni, ali nasmiješeni, blagovali smo grah.


[OPŠIRNIJE]#CodeWeek2019
Mirela Korajac / datum: 17. 10. 2019. 15:59

Europski tjedan kodiranja ove godine  obilježava se od 5. do 20. listopada. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa kojom se slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnja kroz programiranje i ostale tehnološke aktivnosti. Ideja je učiniti programiranje vidljivijim, pokazati mladima, odraslima i starijima kako programiranjem realizirati ideje, demistificirati te vještine i okupiti motivirane osobe kako bi učile.

U našoj školi obilježili smo EU Code Week na način da su učenici na zabavan način upoznali osnove programiranja u Scratchu te su izradili svoju prvu igricu.


[OPŠIRNIJE]Radionica "Živim život bez nasilja"
Damir Jukić / datum: 11. 10. 2019. 10:44

Danas, 11. listopada 2019., za učenike 5. razreda održana je radionica "Živim život bez nasilja". Radionicu su održali policijski službenik Odjela za prevenciju MUP-a Marko Marić i predstavnica Područnog ureda civilne zaštite Zora Dragun Šmital. Policijski službenik upoznao je učenike s pojmom nasilja, vršnjačkog nasilja, gdje se ono može događati, koji su uzroci te kome se mogu obratiti za pomoć. Posebno je istaknuo da svaki oblik nasilja prijave odrasloj osobi (roditeljima, učiteljima), a mogu nazvati i policiju na 192. Predstavnica PU civilne zaštite Osijek upoznala je učenike s brojem 112 na koji učenici mogu u bilo koje doba dana i noć prijaviti nasilje i zatražiti pomoć. Nakon radionice uslijedila su pitanja učenika te su učenici ispunili i evaluacijski upitnik.

Slike s radionice možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan tablice množenja
Damir Jukić / datum: 3. 10. 2019. 12:05

U petak, 27. rujna, u sklopu Svjetskog dana tablice množenja učenici 6. razreda OŠ Gorjani su uz vodstvo učiteljice matematike Ivane Domjan inicirali i realizirali zanimljiv projekt - aktivnost: Tablica množenja. Učenici su, podijeljeni u timove, prošetali selom i obišli ključne seoske institucije i lokacije (općina, pošta, trgovina, župni ured...) zamolivši sve koje su susreli da kratko, ad hoc, na licu mjesta odgovore na pet zadataka iz tablice množenja. Onim sugovornicima koji su svih pet zadataka točno riješili učenici su uručili potpisani certifikat. Učenici su navedeni projekt radosno prihvatili i veoma marljivo i predano proveli. Slike možete pogledati u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava na ribnjaku Drljak
Damir Jukić / datum: 1. 10. 2019. 18:54

U utorak, 1. listopada 2019., održali smo terensku nastavu na ribnjaku Drljak na kojoj su sudjelovali svi učenici i učitelji naše škole. Tradicionalno, terensku smo nastavu organizirali zajedno s Osnovnom školom Josip Kozarac iz Josipovca Punitovačkog. Na ribnjak je dio učenika i učitelja došao biciklima. Tijekom terenske nastave učenici su imali priliku međusobno se družiti i sudjelovati u različitim sportskim igrama. Nakon završetka sportskih igara učitelji su nastavili druženje uz jelo i piće. Slike možete vidjeti u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Edukacija djece u području zaštite i spašavanja te opasnosti od mina
Damir Jukić / datum: 27. 9. 2019. 13:02

U srijedu, 25. rujna 2019., naši su učenici razredne nastave imali priliku upoznati se s raznolikim djelovanjem civilne zaštite. Tijekom zanimljivog predavanja predavači su ih upoznali s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te zanimanjima koja čine civilnu zaštitu: policajci, vatrogasci, zaposlenici hitne pomoći, zaposlenici Hrvatske gorske službe spašavanja. Čuli su koja je uloga svakog od njih te što mogu napraviti u raznim opasnim situacijama (npr. požar, poplava, ako se nađu u teško pristupačnim područjima ili u minskosumnjivom području, kada se smiju rabiti pirotehnička sredstva itd.). Na kraju su imali priliku vidjeti vatrogasno vozilo i upoznati se s njegovim mogućnostima. Kao poklon učenici su dobili edukativnu bojanku. Slike možete pogledati u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Tihana Pavić Varga / datum: 10. 9. 2019. 13:02

Naša škola već nekoliko godina zaredom tradicionalno obilježava Hrvatski olimpijski dan. Tako smo ga obilježili i danas 10.09.2019. Učenici razredne nastave iz područne i matične škole natjecali su se u tri discipline: skok u vis, skok u dalj i bacanje medicinke. Najbolji su dobili i medalje koje je uz zvuke hrvatske himne podijelio pedagog Domagoj Kostanjevac.  Predmetna nastava, obilježila je Hrvatski olimpijski dan kroz nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture.

Kako nam je bilo pogledajte u galeriji.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za šk. god. 2019./2020.
Damir Jukić / datum: 12. 7. 2019. 08:00

U skladu sa člankom 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18.) ravnatelj Osnovne škole Gorjani donosi Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2019./2020.

U prilogu se nalze Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2019./2020., popis drugih obrazovnih materijala za 1., 5. i 7. razred (kemija, biologija i fizika) te popis drugih obrazovnih materijala za 2., 3., 4., 6., 7. (osim kemije, biologije i fizike) i 8. razred.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NAČINU REALIZACIJE ODMORA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. ZA UČENIKE SVIH ŠKOLSKIH USTANOVA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
Damir Jukić / datum: 27. 6. 2019. 13:52

Temeljem članka 11. stavak 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. („Narodne novine“ broj 48/19.) izvješćujemo sve učenike i roditelje da će sve školske ustanove na području Osječko-baranjske županije primjenjivati dosadašnji model odmora učenika označen u članku 4. Odluke kao model 1.

Polazeći od navedenog, zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju