preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

 > Naslovnica

Stigli rezultati Dabra- troje učenika među 10% najboljih na razini države

Autor: Mirela Korajac, 28. 11. 2023. 21:39

Od 13. do 17. studenoga 49 065 učenika diljem Hrvatske pristupilo je natjecanju Dabar 2023. Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanje. Ponosni smo na sve učenike koji su sudjelovali na ovom natjecanju!

Diplomu za izvrstan uspjeh (Zlatni Dabar ) dobili su učenici koji su se plasirali u 10% najboljih u Hrvatskoj: Marija Vranić, Matej Drlić i Luka Milković.

Matej i Luka natjecali su se u kategoriji MegaDabar zajedno s 10 627 MegaDabrića iz cijele Hrvatske, dok se Marija natjecala u kategoriji KiloDabar s još 14 560 učenika petih i šestih razreda. Čestitamo na odličnom uspjehu!!

 [više]

Natjecanja u stolnom tenisu

Autor: Maja Greganović, 24. 11. 2023. 10:21

U ponedjeljak 20.11.2023. učenice naše škole sudjelovale sa na međuopćinskom natjecanju u stolnom tenisu u OŠ Ivana Tišova u Viškovcima.

Na istom su natjecanju sudjelovali dječaci 22.11.2023. u OŠ Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom. U skupini su ostvarili dvije pobjede (OŠ V. Nazor – OŠ Gorjani 0:3, OŠ Gorjani – OŠ J.A. Ćolnića 3:2) te su time izborili finale. U finalnom susretu izgubili su rezultatom 3:0 od ekipe OŠ I.G.Kovačića. Našu školu predstavljali su Karlo Bičanić (8.r.), Marko Markotić (8.r.) i Luka Bičanić (6.r.).

 [više]

Šećer i prehrambene boje

Autor: Maja Greganović, 20. 11. 2023. 11:28

Danas su djelatnice Centra za edukaciju i informiranje potrošača održale radionicu s učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda. Tema radionice bila je štetnost šećera u prehrani kod djece i štetne boje koje možemo pronaći u prehrambenim proizvodima.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Maja Greganović, 17. 11. 2023. 10:14

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga svake godine kao državni blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj kao trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata.
Mi smo ga obilježili danas prigodnim programom.
Ove godine posebno smo se prisjetili imena sve djece stradale u Vukovaru.

 

fotogalerija

 [više]

Posjet Muzeju Đakovštine

Autor: Maja Greganović, 17. 11. 2023. 09:48

U utorak, 14. studenog 2023. godine, skupina Malih istraživača srednjovjekovnih Gorjana u sklopu izvannastavne aktivnosti iz povijesti je posjetila Muzej Đakovštine. Arheologinja Jelena Boras učenike je na početku upoznala s etnološkim postavom muzeja u kojem se velik dio građe odnosi upravo na Gorjane. Nakon etnološkog postava, arheologinja je učenicima pripremila predavanje gdje je učenike upoznala srednjovjekovnom povijesti Gorjana i najnovijim arheološkim iskapanjima u Gorjanima koji se odnose na srednjovjekovnu povijest. Upoznala ih je s nalazima koja su nedavno pronađena na lokalitetu kod groblja, o povijesti plemićke obitelji Gorjanski te o mogućem smještaju njihove srednjovjekovne utvrde.

Zahvaljujemo Muzeju na suradnji te se radujemo budućem susretu s arheologinjom!

 [više]

Dabar 2023.

Autor: Mirela Korajac, 16. 11. 2023. 09:17

Naša škola  je od 2017. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Ove godine natjecanje se provodi od 13. studenog do 17. studenog. Uključeni su svi učenici od četvrtog do osmog razreda. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Izazov Dabar @ucitelji.hr se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

 [više]

Children's cookbook - Ground turkey tortilla

Autor: Maja Greganović, 15. 11. 2023. 08:26

Naši mali kuhari jedva čekaju pokazati vam svoj novi recept. Nakon slatkih palačinki nudimo vam recept za slane tortilje s mljevenom puretinom. Želimo vam dobar tek!
Bon appetit!
videorecept

 [više]

Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima

Autor: Maja Greganović, 13. 11. 2023. 09:35

Petak, 10.11.2023., učenici osmih razreda naše škole proveli su dan u posjeti Pakracu, Lipiku i Okučanima u pratnji učiteljice Ivane Marinić.
U gradu Pakracu obišli su Policijsku postaju Pakrac gdje su na memorijalnoj lokaciji poslušali izlaganje o počecima oružanih sukoba u Domovinskom ratu. Nakon toga su se uputili u Kusonje, gdje su poslušali predavanje o zločinima nad hrvatskim braniteljima.
Pri povratku u Pakrac sudjelovali su na predavanju na temu Domovinski rat na pakračkom području, gdje su imali priliku postaviti pitanja i aktivno sudjelovati. 
Nakon toga domaćini su priredili ukusan ručak za sve sudionike programa, gdje su naši učenici nakon okrijepe imali kraće vrijeme za odmor.
Posjetili su i prvu hrvatsku kovnicu novca, saznali što je Slavonski banovac, te dobili priliku izraditi vlastitu kovanicu.
Na samom kraju boravka u Pakracu posjetili su Muzej vojne i ratne povijesti, te isprobali vojnu odjeću i dodatke.
Nakon Pakraca uputili su se u Lipik gdje su posjetili Državnu ergelu Lipik i centar grada.
Iako ih je kiša pratila cijeli dan, naši učenici pri povratku kući bili su zadovoljni ovom jednodnevnom terenskom nastavom i puni novih informacija o Domovinskom ratu.
Učiteljica: Ivana Marinić 

fotogalerija

 [više]

Park šuma Jankovac i Geo info centar Voćin

Autor: Maja Greganović, 3. 11. 2023. 11:40

U četvrtak, 2.studenog 2023., svi razredi naše škole išli su na jednodnevni izlet na Papuk. Obišli smo Geoinfo centar u Voćinu  gdje smo se kroz multimedijalni i interaktivni postav upoznali s geološkom, biološkom i kulturno-povijesnom baštinom Papuka. Papuk je geopark pod zaštitom UNESCO-a još od 2007. godine i član Svjetske mreže geoparkova i Europske mreže geoparkova kao prvi geopark u Hrvatskoj. Posjetili smo i Park šumu Jankovac te prošetali (planinarili) Grofovom stazom. Zabavili smo se i na obližnjem igralištu, a okrijepili se u Planinarskom domu.

 

Da biste vidjeli kako smo se zabavili, zavirite u našu fotogaleriju.

 [više]

Obavijest učenicima putnicima!

Autor: Damir Jukić, 2. 11. 2023. 08:22

Obavještavaju se učenici putnici iz Tomašanaca da je od 6. studenog 2023. godine (ponedjeljak) novi termin jutarnjeg polaska autobusa u školu u 7:45 sati.  

 [više]

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Autor: Maja Greganović, 23. 10. 2023. 11:17

U četvrtak, 19.10., učenici osmih razreda naše škole, posjetili su Vukovar u sklopu projekta Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom terenske nastave u Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici se kroz fakultativne aktivnosti mogu upoznati i s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara te životom u njemu kroz posjete muzejima i drugim ustanovama.

Terenska nastava u Vukovaru završava Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruke mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike. Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini, kao i poticaj nastavnicima da primjenjuju korelaciju i integraciju nastavnih sadržaja.

fotogalerija

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Maja Greganović, 18. 10. 2023. 11:15

U mjesecu listopadu već tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove smo se godine odlučili za 17. 10. Učenici i učitelji raznim su aktivnostima pokazali koliko smo zahvalni na svim plodovima i blagodatima koje nam puža naša draga zemlja.

Dan je počeo tako da su učenici pravili tople sendviče za doručak. Nakon doručka imali smo priliku pogledati priredbu koju su učenici pripremili sa svojom učiteljicom Mirelom Nedić i vjeroučiteljem Ivanom Rakoncem.

Drugi dio dana učenici su sudjelovali u maštovitim sportskim igrama koje je osmislila učiteljica Danijela Matijaković. Svi su razredi pripremali priloge, salate ili deserte koje smo onda poslužili uz ručak u školskoj kuhinji.

Zahvaljujemo se svima na suradnji i uloženom trudu.
Više fotografija možete pronaći u našoj fotogaleriji.

 [više]

Children's cookbook - American buttermilk pancakes

Autor: Maja Greganović, 18. 10. 2023. 10:22

Učenici razredne nastave, polaznici B1 programa pod nazivom Children's cookbook vještim su rukama ispekli svoje prve američke palačinke. Nama je bilo zabavno i ukusno.
Potrebni su vam osnovni sastojci koje vjerojatno imate kod kuće pa ne oklijevajte i krenite s pripremom!
P.S: Buttermilk (mlaćenica) se dobije kada u 300ml mlijeka dodate sok jednoga limuna i ostavite 15 ak minuta dok ne fermentira.

Video možete pogledati na našoj Facebook stranici.
 
 [više]

3. slavonska gljivarijada

Autor: Maja Greganović, 16. 10. 2023. 11:16

Zadruga naše škole Dječje ruke, predstavila je svoje radove na 3. Slavonskoj gljivarijadi u Selcima ovu subotu, 14. listopada 2023., koja je bila u organizaciji LAG Strossmayer. Kao predstavnik učenika sudjelovao je Stjepan Perić, učenik 8.a razreda. Uz srdačan doček organizatora, nakon pečenih pogačica, kave i sokova išli smo u šetnju šumom tražeći gljive uz stručno vodstvo šumara i savjetovanje o jestivosti nađenih gljiva. Jedan od najvećih vrganja u našoj grupi našao je upravo Stjepan. Nastavak druženja u lovačkom društvu "Jelen" uveličali su tamburaški sastav "Zlatne tambure" i KUD "Hrvatska čitaonica" sa svojim nastupima. Sa ukusnim ručkom i domaćim gužvarama, naš mali izlet smo priveli kraju prodajom proizvoda naše Zadruge pokraj ostalih štandova OPG-ova i Udruga.
Više fotografija možete pronaći u našoj fotogaleriji.

 [više]

Natjecanje u badmintonu

Autor: Maja Greganović, 10. 10. 2023. 12:56

Danas su naši učenici sudjelovali na natjecanju u badmintonu u OŠ Drenje. Dječaci su osvoji drugo, a djevojčice treće mjesto. Za više fotografija kliknite na više.

 [više]

Natjecanje u šahu

Autor: Maja Greganović, 5. 10. 2023. 08:17

Jučer, 4.10.2023., naši su se učenici okušali u općinskom natjecanju u šahu u OŠ ˝Ivana Brlić Mažuranić˝ u Strizivojni. 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Maja Greganović, 29. 9. 2023. 13:04

Danas smo na nastavi engleskog jezika, pod mentorstvom učitelja Vedrana Domjanovića i učiteljice Dunje Repac, obilježili Europski dan jezika. Učenici 8. razreda su skenirajući QR kodove sudjelovali u zanimljivom kvizu te odgovarajući na raznolika pitanja o europskim jezicima osvijestili važnost poznavanja i učenja jezika, međukuluturnog razumijevanja i čuvanja bogate jezične baštine svake države.

 [više]

Sigurnost u prometu

Autor: Maja Greganović, 27. 9. 2023. 08:17

 

U utorak, 26. rujna, učenike 1. razreda posjetio je policajac. Kao i svake godine, naši najmlađi učenici dobili su važne upute kako na siguran način sudjelovati u prometu.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Maja Greganović, 12. 9. 2023. 12:03

U ponedjeljak 11.9.2023. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče olimpijski pokret, a građane potiče na bavljenje sportom.
 
Djeca, ali učitelji, imali su priliku okušati se u raznim sportskim igrama kao što su nogomet, graničar, hokej na travi, skakanje u vrećama, potezanje užeta...
 
Hvala našim odličnim domaćinima, učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima OŠ Josip Kozarac Josipovac Punitovački što su nas primili u goste.
 
Više fotografija možete pronaći u našoj fotogaleriji.
 
 [više]

Povratak u školske klupe

Autor: Maja Greganović, 30. 8. 2023. 19:08

Dragi naši učenici i roditelji...

Obavještavamo vas da nova nastavna godina počinje u ponedjeljak, 

4. rujna 2023. godine u 8 sati u MŠ Gorjani i PŠ Tomašanci. 

Svima želimo sretan povratak u školske klupe!

Prvi dan autobusi će ujutro voziti kao i do sada, a učenici će imati 3 nastavna sata.

 

RASPORED ZVONJENA

 [više]

POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠK. GODINU 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jukić, 17. 7. 2023. 09:00

Poštovani učenici i roditelji,

Evo i malo važnih vijesti o udžbenicima za sljedeću školsku godinu:

Sukladno čl.10., st.6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) objavljujemo Odluku o odabiru udžbenika.

Udžbenike od 1. do 8. razreda financirat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će druge obrazovne materijale (radne bilježnice i ostalo) financirati općina Gorjani za sve učenike.

U prilogu se nalazi kompletirani popis svih udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za sve razrede i sve predmete.

Pozdrav svima do jeseni!!!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Info

Oglasna ploča
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 267231
Ovaj mjesec: 2190
Ovaj tjedan: 258
Danas: 57
CMS za škole logo
Osnovna škola Gorjani / Bolokan 20, HR-31422 Gorjani / os-gorjani.skole.hr / osgorjani@os-gorjani.skole.hr
preskoči na navigaciju