preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

 > Naslovnica

Obavijest o vraćanju udžbenika

Autor: Damir Jukić, 19. 6. 2024. 08:00

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da se 21. lipnja (petak) organizira vraćanje udžbenika koje su učenici koristili u nastavnoj godini 2023./2024. 

Učenici će vraćati sve udžbenike osim radnih bilježnica i radnog materijala.

1.-4. razreda (vraćaju udžbenike iz glazbene kulture i vjeronauka) – 21. lipnja kod svojih          razrednika/-ica;

5.-8. razreda (vraćaju sve udžbenike) - 21. lipnja kod svojih razrednika/-ca.

Svaki učenik udžbenike koje vraća treba uredno složiti u plastičnu vrećicu na kojoj treba napisati svoje ime i prezime te razredni odjel.

 [više]

Sajam zadrugara

Autor: Maja Greganović, 18. 6. 2024. 08:58

Mali zadrugari imali su mali sajam u petak. U prodaji smo imali svoje radove i cvijeće.
Zadovoljni smo odazivom posjetitelja.
Hvala svima koji su nas posjetili i kupnjom doprinijeli našem daljnjem radu.

 

fotogalerija

 [više]

Javna tribina - CDŠ

Autor: Maja Greganović, 17. 6. 2024. 08:13

U četvrtak 13. lipnja održali smo prvu javnu tribinu naše škole na temu Cjelodnevna škola. Pozvani su bili svi zainteresirani, od učenika, roditelja, cijele lokalna zajednice. Svi koji su se odazvali, mogli su čuti i vidjeti što smo do sada radili, što se promijenilo, a što je ostalo isto. Svi su imali priliku dati svoj komentar, mišljenje, prijedlog ili primjedbu. Također, svi prisutni mogli su poslušati predstavljanje ponuđača B2 aktivnosti za iduću školsku godinu.

fotogalerija

 [više]

Predavanje Život u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata

Autor: Maja Greganović, 13. 6. 2024. 12:09

Dana 11. lipnja 2024. godine održano je predavanje suradnice Maje Weber u sklopu Cjelodnevne škole pod nazivom Život u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata. Učenici su iz prve ruke dobili informacije kako je bilo živjeti u Vukovaru za vrijeme okupacije grada. Saznali su o načinu života djece i odraslih, školovanju za vrijeme rata, prijateljstvu i odrastanju u multinacionalnom gradu te dostupnosti informacija u tom razdoblju. Predavanje je prikazalo i naglasilo koliko su zajedništvo ljudi i empatija važni u najtežim životnim okolnostima.

 [više]

Javna tribina

Autor: Maja Greganović, 11. 6. 2024. 11:54

Imate li pitanja, primjedbe, ideje vezano uz cjelodnevnu školu? Želite li vidjeti što smo do sada radili? Želite li vidjeti što ćemo raditi iduću školsku godinu? Dođite u četvrtak 13. lipnja 2024. u našu sportsku dvoranu na javnu tribinu. Učenici, roditelji, budući učenici, budući roditelji, djedovi, bake, susjedi.. svi ste dobrodošli! Dođite, vidite, pitajte 😃

 

 [više]

Sajam zadrugara

Autor: Maja Greganović, 4. 6. 2024. 14:01

Obavještavamo sve zainteresirane da će sutra (srijeda 5.6.) naši mali i veliki zadrugari u 14 sati prodavati svoje radove (cvijeće, majice...) kod DV Krijesnica Gorjani.

 

 [više]

Svjetski dan sporta

Autor: Maja Greganović, 3. 6. 2024. 13:53

Učenici 3. i 4. razreda obilježili su Svjetski dan sporta u našoj školi. Natjecali su se u dvjema disciplinama: skok u dalj i skok u vis. Potaknimo naše najmlađe na bavljenje rekreacijom i sportom, bilo da je riječ o pojedinačnom ili timskom sportu. Kako nam je bilo, pogledajte na našoj facebook stranici.

 [više]

Dan škole

Autor: Maja Greganović, 20. 5. 2024. 13:05

Učenici i djelatnici  naše škole proslavili su Dan škole svečanom priredbom u četvrtak i sportskim danom u petak.

Na priredbi je bilo pjesme, plesa, recitacija i igrokaza, a ravnatelj je podijelio pohvalnice učenicima koji su ostvarili odlične rezultate na natjecanjima i u školovanju. Učenička zadruga prodavala je učeničke rukotvorine.
Na sportskom su se danu učenici okušali u različitim disciplinama zajedno s gostima, učenicima OŠ Josipa Kozarca iz Josipovca P.

Fotografije i video zapise možete pogledati na našoj facebook stranici  (dan škole, sportski dan).

 

 [više]

Sajam obrazovanja

Autor: IVANA DOMJAN, 20. 5. 2024. 11:32

Učenici osmih razreda, kojima se približava velika odluka u životu, posjetili su u petak 17.5. Gospodarski centar u Osijeku prvi Sajam obrazovanja, gdje su se predstavile 30-ak srednjih Škola Osječko-baranjske županije. Uz svježe kiflice i kolače koje su priredile ugostiteljske škole, učenici su se mogli i praktično okušati u geodetskom mjerenju, uzimanju otisaka prsta ili kemijskim pokusima, te su dobili pregršt letaka i informacija u vezi odabira svog budućeg zanimanja. Na povratku si zaključili da im je sada još teže odlučiti zbog velikog izbora, ali da će se potruditi i dobro istražiti sve srednje škole koje ih zanimaju.

fotogalerija

 [više]

Florafest

Autor: Maja Greganović, 13. 5. 2024. 13:54

Naši su mali zadrugari - cvjećari u subotu posjetili 16. Florafest (sajam cvijeća) u Slavonskom Brodu. Nakon svečanog otvaranja na kojem su nastupile brojne dječje skupine, učenici su imali priliku pregledati štandove mnogobrojnih izlagatelja te kupiti cvijeće koje im se svidjelo za što su dobili novac koji su kao zadruga zaradili. Nakon ručka i sladoleda u Slavonskom Brodu, zaputili su se u Ruščicu u Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja Ruščica.
Više fotografija možete pogledati u našoj fotogaleriji.

 [više]

Integrirani dan u šumi Sibik

Autor: Maja Greganović, 11. 5. 2024. 18:44

U petak 10. svibnja 2024. odazvali smo se pozivu naših prijatelja iz lokalne zajednice Lovačkog društva Lisica iz Gorjana u šumu Sibik. Naši domaćini održali su edukativno predavanje za naše učenike o tome kako se u šumi treba ponašati, čega se treba bojati, a čega ne, što rade lovci i kako se hrane životinje. No nisu naši lovci ostali samo na riječima, poveli su učenike u šetnju šumom i pokazali im sve što su im na predavanju ispričali. 

S obzirom da se 10. svibnja obilježava Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, odnosno Dan kretanja za zdravlje provedbom aktivnosti kojima se promiče redovita tjelesna aktivnost bez obzira na sadržaj, mjesto i vrijeme izvođenja, odlučili smo sudjelovati u obilježavanju ovog dana upravo u šumi. Učenici su do šume i nazad išli biciklima, a tamo su imali osmišljene sportske aktivnosti koristeći opremu koju smo dobili u sklopu projekta Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece.

Nakon svih edukativnih, sportskih i zabavnih aktivnostima, okrjepu smo pronašli u pravom lovačkom grahu kojim su nas počastili naši domaćini lovci!

Video zapise možete pogledati na našoj Facebook stranici, a fotografije i u našoj fotogaleriji.

 [više]

Dan škole

Autor: Mirela Korajac, 9. 5. 2024. 10:14

 [više]

SAJAM OBRAZOVANJA

Autor: Damir Jukić, 7. 5. 2024. 14:39

Osječko-baranjska županija po prvi puta ove godine organizira manifestaciju "Sajam obrazovanja“ na kojoj će se učenicima osmih razreda predstaviti sve srednje škole i učenički domovi na području Osječko-baranjske županije.

Cilj je manifestacije predstavljanje svih srednjih škola i učeničkih domova Osječko-baranjske županije putem informativnih štandova te pružanje svih relevantnih informacija o nastavnim programima i upisima u izravnom kontaktu s učenicima, roditeljima i ostalom zainteresiranom javnošću. Uz škole i učeničke domove predstavit će se i druge važne institucije poput Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Zavoda za zapošljavanje s važnim informacijama iz gospodarstva te potrebama hrvatskog gospodarstva i obrtništva u odnosu na obrazovanje, znanja i zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada. Osim navedenih učenicima će se predstaviti i institucije kao što su Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“, Državna vatrogasna škola, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija te udruge mladih i Županijski savjet mladih.

Manifestacija "Sajam obrazovanja“ održat će se u petak, 17. svibnja 2024. godine, od 9:00 do 12:00 sati u prostoru Gospodarskog centra u Osijeku, Gospodarska zona 10.

Svečano otvaranje predviđeno je u 10,00 sati.

 

 [više]

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja te opasnosti od mina

Autor: Damir Jukić, 7. 5. 2024. 09:48

Danas je našoj školi održana edukacija učenika razredne nastave sukladno Nacionalnom programu edukacije djece u području zaštite i spašavanja. Edukaciju su organizirali Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite (Područni ured civilne zaštite Osijek). 

 [više]

Hippo Olympiad

Autor: Maja Greganović, 6. 5. 2024. 11:00

ENA KARALIĆ, učenica 3.razreda naše matične škole od ukupno 137 natjecatelja osvojila je 34. mjesto na DRŽAVNOM FINALU Hippo Olympiad natjecanja. 

🥳 Čestitamo!!!🥳

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Maja Greganović, 22. 4. 2024. 12:19

Učenici naše područne škole Tomašanci obilježili su Dan planeta Zemlje radnom akcijom čišćenja okoliša škole.                   fotogalerija

 [više]

HIPPO Olympiad

Autor: Maja Greganović, 12. 4. 2024. 16:30

Ena Karalić, učenica 3. razreda naše matične škole ostvarila je zavidan uspjeh na natjecanju iz engleskoga jezika, HIPPO Olympiad. Sa samo četiri boda manje od ukupnog broja bodova prošla je na državno natjecanje koje će se održati 19. travnja ove godine.
Eni i mentorici učiteljici Branki Maršo čestitamo na ostvarenom uspjehu i želimo sreću na državnom natjecanju!
🥳
 
 
 
 [više]

Uskrsna priredba i sajam

Autor: Maja Greganović, 26. 3. 2024. 16:30

Danas je u našoj školi održana kraća Uskrsna priredba koju su naši učenici pripremili sa svojim učiteljima Ivanom Rakoncom, Mirelom Nedić i Markom Spajićem. Kasnije su svim učenicima podijeljeni slatki paketi koje je pripremila općina Gorjani. Mali zadrugari s učiteljicom Vesnom Dravec, svoje su prigodne proizvode prodavali jučer i danas u školi, a zatim su sajam preselili pred DV Krijesnica.

fotogalerija

 [više]

Svjetski dan sindroma Down

Autor: Maja Greganović, 21. 3. 2024. 08:59

„Svjetski dan sindroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine te se od tada kontinuirano obilježava svake godine u svrhu upoznavanja i senzibilizacije javnosti u pogledu problema i izazova s kojima se svakodnevno susreću osobe sa sindromom Down i članovi njihovih obitelji, ističući kako su isti punopravni članovi našeg društava. Francuski genetičar Jerome Lejeune je 1959. godine otkrio uzrok Down sindroma kada je na 21. paru kromosoma otkrio kromosom viška te su se umjesto 2 kromosoma nalazila 3 kromosoma, a u cijeloj stanici umjesto 46, ukupno 47 kromosoma.
Stoga je Down Syndrome International (DSI) službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan sindroma Down, simbolično, kako bi označio njegovu jedinstvenost u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.
Simbolom obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down određene su šarene čarape koje predstavljaju različitost, ali nikako ne i nemogućnost osoba s Down sindromom da ih upare. Nošenjem šarenih čarapa iskazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u društvo.“

Izvor: MDOMSP

 

 
 [više]

Sajam zadruga

Autor: Maja Greganović, 20. 3. 2024. 20:48

U sklopu projekta „Učim poduzetništvo 5.0” sudjelovali smo na sajmu Zadruga škola čiji su voditelji sudjelovali na projektu te na konferenciji i predstavljanju Priručnika za voditelje učeničkih zadruga. Naša se škola predstavila s jednom temom – gorjanske Ljelje, gdje smo od proizvoda na prodaju ponudili majice i platnene vrećice s otiskom Ljelje (koja je likovni rad naše učenice), ručno oslikanim šalicama s krunom ljelja, „Ljeljinim čajem” od matičnjaka i magnetima. Predstavljale su nas učenice Petra Milković i Marija Vranić koje su odlično odradile svoj posao te voditeljica zadruge Ivana Domjan. Nakon konferencije podijeljene su zahvalnice svim sudionicima.

fotogalerija

 [više]

Svjetski dan pripovijedanja

Autor: Maja Greganović, 20. 3. 2024. 20:38

Povodom Svjetskog dana pripovijedanja, 20. ožujka, učenici prvog razreda matične škole postali su mali pripovjedači! Nakon što im je knjižničarka ispričala priču u Uskrsu, učenici su smišljali i pripovijedali svoje priče pomoću kartica sa sličicama. Nakon što su ispričali nekoliko maštovitih priča, inspirirani uvodnom pričom, izradili su košarice od papira.

Za svako dijete je pripovijedanje prvi susret s književnošću i izgradnjom vokabulara. Pripovijedanjem se otvaraju vrata u bezbrojne zamišljene svjetove, a naši učenici pričajući svoje priče, pokazali su da su veoma maštoviti.


Kristina Tidlačka, knjižničarka

 [više]

Dan broja pi

Autor: Maja Greganović, 19. 3. 2024. 09:05

14.3. učenici 8.b razreda su pod satom Matematike s učiteljicom Ivanom Marinić obilježili Dan broja pi. Prisjetili su se kako su se prošle godine upoznali s tim zanimljivim brojem te ga pokušali sami izračunati. Tražili su na internetu zanimljivosti o broju pi, potražili datum svog rođenja među njegovim decimalama, te raspravljali o njegovim svojstvima. Proslavu rođendana ovog neobičnog broja završili su ukrašavanjem panoa slikama i zanimljivostima o broju pi.

 [više]

Izlet u Đakovo

Autor: Maja Greganović, 7. 3. 2024. 16:41

Predstava Petar Pan Kazališne družine "Ivana Brlić-Mažuranić" Slavonski Brod u Centru za kulturu Đakovo bila je povod da učenike razredne nastave odvedemo u Đakovo, no Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo pristala nas je ugostiti istoga dana.

Učenici su zahvaljujući divnim knjižničarkama upoznali knjižnicu, imali priliku opipati knjigu na brajici i pogledati još mnoštvo zanimljivih knjiga.

Nakon toga smo se zaputili na Ergelu gdje smo uz stručno vodstvo upoznali sve dijelove Ergele i čuli sve zanimljivosti vezane uz samu Ergelu, ali i uz konje koji se tamo nalaze, a najhrabriji su konje i pomazili. Učenici PŠ Tomašanci još su više obogatili svoj dan posjetom Muzeju Đakovštine gdje su uz stručno vodstvo pogledali stalni i trenutni postav.

fotogalerija

 [više]

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Autor: Maja Greganović, 28. 2. 2024. 17:15

Učenici Osnovne škole Gorjani i Područne škole Tomašanci odazvali su se humanitarnoj akciji “Ubaci čep za skupi lijek!” koju već desetak godina provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma. Spomenuta udruga prikuplja plastične čepove i na taj način osigurava financijska sredstva za kupnju skupih lijekova. U vrlo kratkom roku naši marljivi učenici prikupili su pozamašnu količinu čepova i isporučili ih u spremnik koji je postavljen na ulazu u Dom HV-a u Đakovu. Ovim putem pozivamo sve mještane da se priključe humanitarnoj akciji i na taj način pomognu oboljelima.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Maja Greganović, 28. 2. 2024. 16:44

I ove smo godine obilježili Dan ružičastih majica, dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U sklopu preventivnog programa t.h.i.n.k. k.i.n.d. (financiranog od strane MZO-a) sami smo osmislili i izradili natpise na majicama (Nek nasilje izumre, Stop nasilju, Be kind...) i proveli radionice nenasilja i mira. fotogalerija

 [više]

E-upisi u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Greganović, 20. 2. 2024. 12:12

Dragi roditelji budućih prvašića!

Kao što smo napomenuli prilikom predupisa, došlo je do izmjena Plana upisa djece u prvi razred. Razlog donošenja novog Plana je prelazak na elektronički modul upisa djece u prvi razred.

Roditelji trebaju prijave za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole prema novom Planu podnijeti preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr od 22. siječnja 2024. do 31. ožujka 2024. godine putem e-građana.

Roditelji koji nisu e-građani, mogu zatražiti pristup u FINA-i ili preko internet bankarstva svoje banke ili e-osobne.

Ako vam niti jedna od tih opcija nije moguća, javite se u školu. Hvala!

 

 [više]

2. večer društvenih igara

Autor: Maja Greganović, 19. 2. 2024. 12:50

Petak navečer. Sumrak. Početak učeničkih praznika, a naša je škola puna smijeha i zabave. Čovječe ne ljuti se, šah, zemlja rizika, alias, dixit, bela, crni petar, konjska utrka, pod je lava, dama, mlin, 5 sekundi,... samo su neke od zanimljivih igara na našoj 2. večeri društvenih igara koju je organizirala naša učiteljica Vesna Dravec! 

Kako smo se zabavili pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 [više]

Natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Dunja Piperković, 19. 2. 2024. 09:46

13. veljače učenica naše škole Iva Marić sudjelovala je na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika koje se održavalo u Osnovnoj školi Višnjevac. Ivu je povjerenstvo s postignutim rezultatom od 75 posto predložilo na Državnu razinu natjecanja, pa držimo palčeve da ju pozovu. Bravo, Iva!

 [više]

Večer društvenih igara

Autor: Maja Greganović, 15. 2. 2024. 09:27

Dragi učenici, roditelji, bake i djedovi, tete, ujne, stričevi, svi zainteresirani.. pozivamo vas na našu Večer društvenih igara!
Potrebno je ponijeti samo dobro raspoloženje, a slobodno ponesite i neku svoju društvenu igru ako želite.
Veselimo se ponovnom susretu!
 [više]

Poklade

Autor: Maja Greganović, 14. 2. 2024. 13:05

Kao što smo i najavili, jučer su naši učenici i učitelji obišli sela maštovito i kreativno maskirani. Hvala svima koji su nas dočekali, koji su nam mahnuli, a posebno onima koji su nas i ugostili (majke, Općina Gorjani, DV Krijesnica).
Nakon toga su se učenici uputili u dvoranu gdje je povjerenstvo imalo jako težak posao - izabrati najbolje pojedinačne i grupne maske. Između ostalih nagrađeni su Flintstonesi, Izgubljeni u svemiru, Svatovi te Ovčice s lovcem i vukom. Najboljom pojedinačnom maskom proglašena je Antonela Roccuzzo, Messijeva žena. Najbolju masku među učiteljima izabrali su učenici, Dino Flintstone.

Maštovite maske te kako smo se zabavili, možete pogledati u našoj fotogaleriji.

 [više]

Poklade

Autor: Maja Greganović, 10. 2. 2024. 07:26

Dragi roditelji, djedovi i bake i ostali mještani, obavještavamo vas da naši učenici na pokladni utorak (13.2.) iza 10 sati planiraju tradicionalni pokladni mimohod po selu! 

 
U slučaju lošeg vremena, mimohod se otkazuje.
 [više]

Obilježen Svjetski dan čitanja naglas

Autor: Maja Greganović, 8. 2. 2024. 09:18

Globalna neprofitna organizacija LitWord, potaknuta nejednakim uvjetima za obrazovanje djece diljem svijeta, odlučila je osvijestiti i proširiti važnost prava na pismenost za sve ljude. Kao jedan od programa pomoći u ostvarivanju prava na razvijanje jezičnih vještina, osmišljen je Svjetski dan čitanja naglas.

Obilježava se prve srijede u veljači, a ove godine se obilježavanju priključio i prvi razred naše matične škole. Učenici prvog razreda su s knjižničarkom održali interaktivno kreativno-čitalačko druženje. Čitajući slikovnicu „Gospođica Neću“ razgovarali smo o važnosti i jačini određenih riječi, predviđali smo događaje koji slijede u slikovnici, zajednički pratili pročitano gestama i pokretima, a učenicima najzabavniji dio je svakako bio uzvikivati „neću!“. Nakon čitanja i razgovora, kreativno smo u paru prikazali „Gospođicu Neću“, poslušali dječju pjesmicu „Neću“ i čvrsto odlučili da ćemo se truditi „neću“ pretvoriti u „hoću“.
Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik i čimbenik je uspješnog razvoja djeteta.

Kristina Tidlačka, knjižničarka

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA - B2 AKTIVNOSTI

Autor: Maja Greganović, 31. 1. 2024. 10:00

U četvrtak 1.2.2024. počinju se održavati B2 aktivnosti u našoj školi u sljedećim terminima:

 
Škola atletike: utorkom i četvrtkom - 16:15-17:00
 
STEAM Escape room: četvrtkom - 15:15-16:00 (1. do 3. razred)
                                                        16:05-16:50 (4. do 8. razred)
 
 
 [više]

Noć muzeja 2024.

Autor: Maja Greganović, 29. 1. 2024. 16:30

Učenici 4. razreda naše škole posjetili su đakovačke muzeje na ovogodišnjoj noći muzeja sa svojom učiteljicom Vesnom Dravec. Pogledali su predstavu za djecu, sudjelovali u radionicama te pregledali stalne postave muzeja, ali i izložbu razglednica u kojoj su sudjelovali učenici razredne nastave naše škole.

Kako su se zabavili na Noći muzeja pogledajte u našoj fotogaleriji, a online izložbu Muzeja Đakovštine možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

 

 [više]

Posjet Domu za starije

Autor: Maja Greganović, 22. 12. 2023. 12:38

Danas su naši učenici, predvođeni vjeroučiteljem Ivanom Rakoncem i učiteljicama Mirelom Nedić i Ivanom Domjan, posjetili Dom za starije Sveti Leopold Mandić u Gorjanima. Odnijeli su korisnicima doma simbolične poklone te ih darovali i pjesmom i igrokazom.
Zahvaljujemo domu na vrhunskoj dobrodošlici, kiflicama, soku i svemu što nas je dočekalo.
 [više]

Božićne radionice i priredba

Autor: Maja Greganović, 21. 12. 2023. 08:36

Naši učenici marljivo rade cijele godine, a što su uvježbali i pripremili za Božić, pokazali su nam 20. prosinca 2023. na božićnoj priredbi i punom Domu DVD-a Gorjani. Prije i poslije priredbe održao se i sajam na kojem su učenici prodavali sve što su proizveli na božićnim radionicama prije priredbe.

Učenici su zajedno sa svojim učiteljima pjevali, recitirali, glumili, plesali... Sudjelovala su i djeca DV Krijesnica iz Gorjana, a kasnije su nam se na pozornici pridružili i tamburaši, prijatelji škole.

Priredbi se pridružio i Djed Božićnjak koji je na kraju podijelio poklone svim učenicima.

 

Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu i sretnu novu 2024. godinu svima

žele učenici i učitelji OŠ Gorjani!

 

Više fotografija potražite u našoj fotogaleriji.

 [više]

Socijalna samoposluga

Autor: Maja Greganović, 14. 12. 2023. 11:32

Zahvaljujemo se svima koji su svojim doprinosom sudjelovali u blagdanskoj humanitarnoj akciji u kojoj smo prikupljali namirnice za socijalnu samoposlugu humanitarne udruge "Terezijin krug" u Đakovu. Namirnice su dostavljene, a članovi udruge "Terezijin krug" i njezini korisnici se od srca zahvaljuju. 

fotogalerija

 [više]

POZIVNICA

Autor: Mirela Korajac, 12. 12. 2023. 13:30

 [više]

Medni dan

Autor: Maja Greganović, 11. 12. 2023. 12:05

Na dan sv. Ambrozija – 7. prosinca, zaštitnika pčela i pčelara, u četvrtak je u našoj školi obilježen Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Tom su prigodom učenicima prvog razreda podijeljeni edukativni materijali sa znakom Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka, uključujući slikovnicu edukativnog karaktera o pčelarstvu prilagođenu njihovoj dobi.

Uz edukativne materijale, prvašići naše škole dobili su med zapakiran u Nacionalnu staklenku.

Program školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka provodi Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoji i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Cilj je educiranje djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i bioraznolikost. Također, ovim putem se promovira med lokalnih proizvođača koji je pakiran u Nacionalnu staklenku za med.

Program se provodi u prvim razredima osnovnih škola na području cijele Hrvatske.

 [više]

Adventski sajam

Autor: IVANA DOMJAN, 6. 12. 2023. 09:45

Nakon sajma cvijeća, naša učenička Zadruga i Mali zadrugari održali su u četvrtak 30.11. Adventski sajam. Zadruga je svoje proizvode prodavala ispred škole, a Mali zadrugari ispred vrtića u samom centru sela. U obilju boja i božićnih ukrasa moglo se naći nešto za svakoga.        ( fotogalerija )

 [više]

Humanitarna akcija - socijalna samoposluga

Autor: Maja Greganović, 1. 12. 2023. 09:50

Dragi učenici, dragi roditelji, dragi učitelji,

i ove godine organiziramo humanitarnu akciju za socijalnu samoposlugu u Đakovu.

Nećemo prikupljati novac, nego isključivo higijenske potrepštine i/ili trajne, nekvarljive prehrambene proizvode kao što su gotove juhe, tijesta, konzervirana hrana (pašteta, mesni narezak, grah), ulje, šećer, brašno, sol... Sve što može dugo stajati bez da se pokvari.
Namirnice i potrepštine ćemo prikupljati do petka 8. 12. 2023.

Ne morate nositi puno, niti puno trošiti na kupovinu takvih proizvoda. Donesite onoliko koliko možete, u vrijednosti 1 do 3€, bit će sasvim dovoljno.  HVALA!

 [više]

Stigli rezultati Dabra- troje učenika među 10% najboljih na razini države

Autor: Mirela Korajac, 28. 11. 2023. 21:39

Od 13. do 17. studenoga 49 065 učenika diljem Hrvatske pristupilo je natjecanju Dabar 2023. Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanje. Ponosni smo na sve učenike koji su sudjelovali na ovom natjecanju!

Diplomu za izvrstan uspjeh (Zlatni Dabar ) dobili su učenici koji su se plasirali u 10% najboljih u Hrvatskoj: Marija Vranić, Matej Drlić i Luka Milković.

Matej i Luka natjecali su se u kategoriji MegaDabar zajedno s 10 627 MegaDabrića iz cijele Hrvatske, dok se Marija natjecala u kategoriji KiloDabar s još 14 560 učenika petih i šestih razreda. Čestitamo na odličnom uspjehu!!

 [više]

Natjecanja u stolnom tenisu

Autor: Maja Greganović, 24. 11. 2023. 10:21

U ponedjeljak 20.11.2023. učenice naše škole sudjelovale sa na međuopćinskom natjecanju u stolnom tenisu u OŠ Ivana Tišova u Viškovcima.

Na istom su natjecanju sudjelovali dječaci 22.11.2023. u OŠ Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom. U skupini su ostvarili dvije pobjede (OŠ V. Nazor – OŠ Gorjani 0:3, OŠ Gorjani – OŠ J.A. Ćolnića 3:2) te su time izborili finale. U finalnom susretu izgubili su rezultatom 3:0 od ekipe OŠ I.G.Kovačića. Našu školu predstavljali su Karlo Bičanić (8.r.), Marko Markotić (8.r.) i Luka Bičanić (6.r.).

 [više]

Šećer i prehrambene boje

Autor: Maja Greganović, 20. 11. 2023. 11:28

Danas su djelatnice Centra za edukaciju i informiranje potrošača održale radionicu s učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda. Tema radionice bila je štetnost šećera u prehrani kod djece i štetne boje koje možemo pronaći u prehrambenim proizvodima.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Maja Greganović, 17. 11. 2023. 10:14

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga svake godine kao državni blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj kao trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata.
Mi smo ga obilježili danas prigodnim programom.
Ove godine posebno smo se prisjetili imena sve djece stradale u Vukovaru.

 

fotogalerija

 [više]

Posjet Muzeju Đakovštine

Autor: Maja Greganović, 17. 11. 2023. 09:48

U utorak, 14. studenog 2023. godine, skupina Malih istraživača srednjovjekovnih Gorjana u sklopu izvannastavne aktivnosti iz povijesti je posjetila Muzej Đakovštine. Arheologinja Jelena Boras učenike je na početku upoznala s etnološkim postavom muzeja u kojem se velik dio građe odnosi upravo na Gorjane. Nakon etnološkog postava, arheologinja je učenicima pripremila predavanje gdje je učenike upoznala srednjovjekovnom povijesti Gorjana i najnovijim arheološkim iskapanjima u Gorjanima koji se odnose na srednjovjekovnu povijest. Upoznala ih je s nalazima koja su nedavno pronađena na lokalitetu kod groblja, o povijesti plemićke obitelji Gorjanski te o mogućem smještaju njihove srednjovjekovne utvrde.

Zahvaljujemo Muzeju na suradnji te se radujemo budućem susretu s arheologinjom!

 [više]

Dabar 2023.

Autor: Mirela Korajac, 16. 11. 2023. 09:17

Naša škola  je od 2017. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Ove godine natjecanje se provodi od 13. studenog do 17. studenog. Uključeni su svi učenici od četvrtog do osmog razreda. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Izazov Dabar @ucitelji.hr se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

 [više]

Children's cookbook - Ground turkey tortilla

Autor: Maja Greganović, 15. 11. 2023. 08:26

Naši mali kuhari jedva čekaju pokazati vam svoj novi recept. Nakon slatkih palačinki nudimo vam recept za slane tortilje s mljevenom puretinom. Želimo vam dobar tek!
Bon appetit!
videorecept

 [više]

Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima

Autor: Maja Greganović, 13. 11. 2023. 09:35

Petak, 10.11.2023., učenici osmih razreda naše škole proveli su dan u posjeti Pakracu, Lipiku i Okučanima u pratnji učiteljice Ivane Marinić.
U gradu Pakracu obišli su Policijsku postaju Pakrac gdje su na memorijalnoj lokaciji poslušali izlaganje o počecima oružanih sukoba u Domovinskom ratu. Nakon toga su se uputili u Kusonje, gdje su poslušali predavanje o zločinima nad hrvatskim braniteljima.
Pri povratku u Pakrac sudjelovali su na predavanju na temu Domovinski rat na pakračkom području, gdje su imali priliku postaviti pitanja i aktivno sudjelovati. 
Nakon toga domaćini su priredili ukusan ručak za sve sudionike programa, gdje su naši učenici nakon okrijepe imali kraće vrijeme za odmor.
Posjetili su i prvu hrvatsku kovnicu novca, saznali što je Slavonski banovac, te dobili priliku izraditi vlastitu kovanicu.
Na samom kraju boravka u Pakracu posjetili su Muzej vojne i ratne povijesti, te isprobali vojnu odjeću i dodatke.
Nakon Pakraca uputili su se u Lipik gdje su posjetili Državnu ergelu Lipik i centar grada.
Iako ih je kiša pratila cijeli dan, naši učenici pri povratku kući bili su zadovoljni ovom jednodnevnom terenskom nastavom i puni novih informacija o Domovinskom ratu.
Učiteljica: Ivana Marinić 

fotogalerija

 [više]

Park šuma Jankovac i Geo info centar Voćin

Autor: Maja Greganović, 3. 11. 2023. 11:40

U četvrtak, 2.studenog 2023., svi razredi naše škole išli su na jednodnevni izlet na Papuk. Obišli smo Geoinfo centar u Voćinu  gdje smo se kroz multimedijalni i interaktivni postav upoznali s geološkom, biološkom i kulturno-povijesnom baštinom Papuka. Papuk je geopark pod zaštitom UNESCO-a još od 2007. godine i član Svjetske mreže geoparkova i Europske mreže geoparkova kao prvi geopark u Hrvatskoj. Posjetili smo i Park šumu Jankovac te prošetali (planinarili) Grofovom stazom. Zabavili smo se i na obližnjem igralištu, a okrijepili se u Planinarskom domu.

 

Da biste vidjeli kako smo se zabavili, zavirite u našu fotogaleriju.

 [više]

Obavijest učenicima putnicima!

Autor: Damir Jukić, 2. 11. 2023. 08:22

Obavještavaju se učenici putnici iz Tomašanaca da je od 6. studenog 2023. godine (ponedjeljak) novi termin jutarnjeg polaska autobusa u školu u 7:45 sati.  

 [više]

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Autor: Maja Greganović, 23. 10. 2023. 11:17

U četvrtak, 19.10., učenici osmih razreda naše škole, posjetili su Vukovar u sklopu projekta Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom terenske nastave u Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici se kroz fakultativne aktivnosti mogu upoznati i s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara te životom u njemu kroz posjete muzejima i drugim ustanovama.

Terenska nastava u Vukovaru završava Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruke mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike. Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini, kao i poticaj nastavnicima da primjenjuju korelaciju i integraciju nastavnih sadržaja.

fotogalerija

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Maja Greganović, 18. 10. 2023. 11:15

U mjesecu listopadu već tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove smo se godine odlučili za 17. 10. Učenici i učitelji raznim su aktivnostima pokazali koliko smo zahvalni na svim plodovima i blagodatima koje nam puža naša draga zemlja.

Dan je počeo tako da su učenici pravili tople sendviče za doručak. Nakon doručka imali smo priliku pogledati priredbu koju su učenici pripremili sa svojom učiteljicom Mirelom Nedić i vjeroučiteljem Ivanom Rakoncem.

Drugi dio dana učenici su sudjelovali u maštovitim sportskim igrama koje je osmislila učiteljica Danijela Matijaković. Svi su razredi pripremali priloge, salate ili deserte koje smo onda poslužili uz ručak u školskoj kuhinji.

Zahvaljujemo se svima na suradnji i uloženom trudu.
Više fotografija možete pronaći u našoj fotogaleriji.

 [više]

Children's cookbook - American buttermilk pancakes

Autor: Maja Greganović, 18. 10. 2023. 10:22

Učenici razredne nastave, polaznici B1 programa pod nazivom Children's cookbook vještim su rukama ispekli svoje prve američke palačinke. Nama je bilo zabavno i ukusno.
Potrebni su vam osnovni sastojci koje vjerojatno imate kod kuće pa ne oklijevajte i krenite s pripremom!
P.S: Buttermilk (mlaćenica) se dobije kada u 300ml mlijeka dodate sok jednoga limuna i ostavite 15 ak minuta dok ne fermentira.

Video možete pogledati na našoj Facebook stranici.
 
 [više]

3. slavonska gljivarijada

Autor: Maja Greganović, 16. 10. 2023. 11:16

Zadruga naše škole Dječje ruke, predstavila je svoje radove na 3. Slavonskoj gljivarijadi u Selcima ovu subotu, 14. listopada 2023., koja je bila u organizaciji LAG Strossmayer. Kao predstavnik učenika sudjelovao je Stjepan Perić, učenik 8.a razreda. Uz srdačan doček organizatora, nakon pečenih pogačica, kave i sokova išli smo u šetnju šumom tražeći gljive uz stručno vodstvo šumara i savjetovanje o jestivosti nađenih gljiva. Jedan od najvećih vrganja u našoj grupi našao je upravo Stjepan. Nastavak druženja u lovačkom društvu "Jelen" uveličali su tamburaški sastav "Zlatne tambure" i KUD "Hrvatska čitaonica" sa svojim nastupima. Sa ukusnim ručkom i domaćim gužvarama, naš mali izlet smo priveli kraju prodajom proizvoda naše Zadruge pokraj ostalih štandova OPG-ova i Udruga.
Više fotografija možete pronaći u našoj fotogaleriji.

 [više]

Natjecanje u badmintonu

Autor: Maja Greganović, 10. 10. 2023. 12:56

Danas su naši učenici sudjelovali na natjecanju u badmintonu u OŠ Drenje. Dječaci su osvoji drugo, a djevojčice treće mjesto. Za više fotografija kliknite na više.

 [više]

Natjecanje u šahu

Autor: Maja Greganović, 5. 10. 2023. 08:17

Jučer, 4.10.2023., naši su se učenici okušali u općinskom natjecanju u šahu u OŠ ˝Ivana Brlić Mažuranić˝ u Strizivojni. 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Maja Greganović, 29. 9. 2023. 13:04

Danas smo na nastavi engleskog jezika, pod mentorstvom učitelja Vedrana Domjanovića i učiteljice Dunje Repac, obilježili Europski dan jezika. Učenici 8. razreda su skenirajući QR kodove sudjelovali u zanimljivom kvizu te odgovarajući na raznolika pitanja o europskim jezicima osvijestili važnost poznavanja i učenja jezika, međukuluturnog razumijevanja i čuvanja bogate jezične baštine svake države.

 [više]

Sigurnost u prometu

Autor: Maja Greganović, 27. 9. 2023. 08:17

 

U utorak, 26. rujna, učenike 1. razreda posjetio je policajac. Kao i svake godine, naši najmlađi učenici dobili su važne upute kako na siguran način sudjelovati u prometu.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Maja Greganović, 12. 9. 2023. 12:03

U ponedjeljak 11.9.2023. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče olimpijski pokret, a građane potiče na bavljenje sportom.
 
Djeca, ali učitelji, imali su priliku okušati se u raznim sportskim igrama kao što su nogomet, graničar, hokej na travi, skakanje u vrećama, potezanje užeta...
 
Hvala našim odličnim domaćinima, učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima OŠ Josip Kozarac Josipovac Punitovački što su nas primili u goste.
 
Više fotografija možete pronaći u našoj fotogaleriji.
 
 [više]

Povratak u školske klupe

Autor: Maja Greganović, 30. 8. 2023. 19:08

Dragi naši učenici i roditelji...

Obavještavamo vas da nova nastavna godina počinje u ponedjeljak, 

4. rujna 2023. godine u 8 sati u MŠ Gorjani i PŠ Tomašanci. 

Svima želimo sretan povratak u školske klupe!

Prvi dan autobusi će ujutro voziti kao i do sada, a učenici će imati 3 nastavna sata.

 

RASPORED ZVONJENA

 [više]

POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠK. GODINU 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jukić, 17. 7. 2023. 09:00

Poštovani učenici i roditelji,

Evo i malo važnih vijesti o udžbenicima za sljedeću školsku godinu:

Sukladno čl.10., st.6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) objavljujemo Odluku o odabiru udžbenika.

Udžbenike od 1. do 8. razreda financirat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će druge obrazovne materijale (radne bilježnice i ostalo) financirati općina Gorjani za sve učenike.

U prilogu se nalazi kompletirani popis svih udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za sve razrede i sve predmete.

Pozdrav svima do jeseni!!!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Info

Oglasna ploča
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 280879
Ovaj mjesec: 1997
Ovaj tjedan: 369
Danas: 23
CMS za škole logo
Osnovna škola Gorjani / Bolokan 20, HR-31422 Gorjani / os-gorjani.skole.hr / osgorjani@os-gorjani.skole.hr
preskoči na navigaciju