preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

Raspored vožnje školskog autobusa

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Anketa (mala)
Koja je za Vas najvažnija stvar na svijetu?


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 194903
Ovaj mjesec: 320
Korisni linkovi :)

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest za roditelje učenika od 1. do 4. razreda
Autor: Mirela Korajac, 1. 5. 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

nastava na daljinu s kojom smo započeli 16. ožujka uspješna je zahvaljujući velikom trudu učitelja, učenika, ali i vas roditelja. I ovim putem vam zahvaljujem na dodatnom trudu koji ulažete da bi vaša djeca bila što uspješnija.

Kao što ste već vjerojatno čuli u medijima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Preporuke za organizaciju razredne nastave, u skladu s uputama HZJZ.

Plan je otvoriti škole za razrednu nastavu od ponedjeljka, 11. svibnja, prema Uputama HZJZ. Upute vrijede za prva dva tjedna od početka nastave.

Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o iznimnim situacijama i da neće sva djeca moći doći u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još ne dopuštaju da nastava počne normalno za sve, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Temeljna je preporuka da sva djeca koja to mogu ostanu kod kuće i nastave pratiti nastavu na daljinu.

 

Roditelji koji odluče poslati dijete u školu moraju ravnatelju potvrditi pisanom izjavom:

1. da dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu

2. da dijete nema respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha

3. da nisu pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19

4. da dijete ima oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

 

Dakle, prioritet su samo ona djeca čija oba roditelja rade izvan kuće i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece. Ostali trebaju nastaviti pratiti nastavu na daljinu.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji odluče da dolazi na nastavu u školu, roditelji ili skrbnici moraju potpisati Izjavu u kojoj jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Iz njih izdvajamo važne naglaske za roditelje kako biste znali kako će nastava funkcionirati.

Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima), kao i ostanak kod kuće djece čiji roditelji ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće.

Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u školu tako da ne ulaze u školu, već samo do ulaza u školu pri čemu moraju zadržavati  distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

Učenik dolazi u školu i iz škole sa svojom torbom i svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicima.

Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz škole na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba (roditelj/skrbnik).

U pratnji djeteta treba biti uvijek ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe (roditelj/skrbnik). Osoba koja dovodi i odvodi dijete iz škole trebala bi biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je u odnosu na druge članove zajedničkog kućanstva, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja. Poželjno je da osoba u pratnji djeteta ne bude osoba koja pripada rizičnoj skupini na obolijevanje od COVID-19 (osobe starije životne dobi iznad 65 godina i kronični bolesnici).

Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školu.

Roditelji ne smiju dovoditi djecu u školu niti ulaziti u prostor dvorišta škole ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kratkog daha ili kašlja, ili koji su pod rizikom da bi mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ostaju kod kuće i roditelji ih ne smiju dovoditi u školu.

Djeca u školi ne nose zaštitne maske.

Roditelji /skrbnici imaju obvezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan  prije dolaska u školu. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se moraju javiti telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Ako djeca razviju simptome COVID-19 infekcije tijekom boravka u školi, učitelj odmah obavještava roditelje koji u najkraćem roku mora doći po dijete.

Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.

Djecu treba poticati da održavaju distancu od druge djece i odraslih, da ne dodiruju usta, lice, oči i nos, kao i da ne stavljaju ruke i predmete u usta.

Ove upute prilagođavat će se aktualnoj epidemiološkoj situaciji, a nakon dva tjedna će se razmotriti potreba prilagodbe uputa.

Nastava Engleskoga jezika, Vjeronauka i Informatike i dalje će se odvijati isključivo putem nastave na daljinu, bez obzira dolazi li dijete u školu.

Molim Vas da nakon čitanja ovih Uputa odlučite hoćete li uključiti dijete u nastavu uživo u školi od 11. svibnja, u skladu s preporukama i uputama HZJZ-a te postavljenom prioritetu.

Molim Vas da nas do ponedjeljka, 4.5., obavijestite o svojoj odluci. Dovoljno je napisati svoju odluku u grupu za roditelje te će nas učiteljice o Vašoj odluci obavijestiti.

Za sve koji odluče dovoditi dijete u školu, u utorak, 5.5., termin je za potpisivanje izjave roditelja u kojoj svojim potpisom potvrđuju poštivanje svih propisanih uputa HZJZ-a.

 

S poštovanjem,

Ravnatelj

Damir Jukić, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju