preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

Raspored vožnje školskog autobusa

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Anketa (mala)
Koja je za Vas najvažnija stvar na svijetu?


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 197229
Ovaj mjesec: 573
Ovaj tjedan: 312
Danas: 30
KALENDAR
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi :)

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U p u t e za roditelje - Nastava na daljinu!
Autor: Damir Jukić, 17. 4. 2020.

Dragi roditelji,

u situaciji u kojoj se nalazimo posebno nam je važna redovna i kvalitetna suradnja s vama. Kako je i navedeno u uputi Ministarstva (https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/), od vas se očekuje više nego kada se nastava odvijala u školi budući da ste svakodnevno s djecom. Od posebne je važnosti osobito  u ovim tjednima kada započinje vrednovanje i ocjenjivanje.


NAPOMENE!

1. Posebno je važno postaviti djetetu PRAVILA ŠKOLE U KUĆI i ODREDITI VRIJEME ZA UČENJE. Djeca trebaju shvatiti kako oni moraju samostalno obraditi gradivo i naučiti ga, a ne samo odraditi neke zadatke. Također djetetu se treba osigurati mirni kutak u kući u kojem će učiti.

2.  Roditelji trebaju poticati dijete da SAMOSTALNO ODRAĐUJE ZADATKE, a ako mu nešto nije jasno, uvijek se može obratiti učitelju. Roditelji nikako ne smiju pisati zadaće umjesto učenika, izrađivati radove umjesto učenika ili vršiti pritisak na učenike ili učitelja vezano uz bolje ocjene. Ključno je da roditelji pruže podršku djetetu, a ne rade umjesto njega.

3. Roditelj može pratiti način rada učenika i pomagati mu u što boljoj organizaciji rada.  U preporuci Ministarstva o organizaciji radnog dana učenika tijekom nastave na daljinu (https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Vijesti/2020/Preporuke%20o%20organizaciji%20radnog%20dana%20ucenika%20tijekom%20odrzavanja%20nastave%20na%20daljinu.pdf), preporučuje se da učenici razredne nastave  dnevno provedu 5 sat učeći (to se odnosi i na učenje i na poučavanje). Za učenike predmetne nastave preporučuje se 6 sati učenja dnevno (odnosi se i na učenje i poučavanje). U istim preporukama možete vidjeti tablice u kojima su primjeri organizacije radnog dana učenika.

4. Neodrađivanje zadataka i nejavljanje učiteljima znači izostanak iz škole. Roditelj je dužan pratiti odrađuje li učenik zadatke i opravdati dugotrajno nejavljanje ako za to postoji opravdan razlog. U nastavi na daljinu vrijede ista pravila kao i u redovnoj školi.

 

VREDNOVANJE I OCJENJIVANJE-

Ključno je da se u svim predmetima može vrednovati aktivnost učenika i zbog toga je bitno da učenici kontinuirano rade. Također, u svakom predmetu moguće je napraviti i jedan složeniji zadatak. Do kraja godine učenici mogu dobiti barem dvije ocjene.

Usmeno ispitivanje

- predmeti koji imaju satnicu 4 sata ili više - ispitivanje je poželjno provesti  jedanput do kraja školske godine, a posebno ako nastavnik ili učenik imaju dvojbu oko zaključne ocjene

- predmeti koji imaju satnicu 3 sata - ukoliko se učenika ocjenjuje ocjenom odličan ili nema dovoljno elemenata za zaključivanje pozitivne ocjene

 

Detaljnije upute o vrednovanju i ocjenjivanju nalaze se na sljedećoj poveznici. https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/

Bitno je naglasiti da će svaki učenik dobiti upute od učitelja na koji će način vrednovati i koji su kriteriji. Učenik treba detaljno proučiti sve kriterije i slijediti učiteljeve upute kako bi na kraju uspio ostvariti željenu ocjenu.

Ukoliko imate nekih pitanja ili poteškoća, uvijek se možete javiti ravnatelju, stručnoj službi ili učiteljima. Veselimo se daljnjoj suradnji!

Lijep pozdrav,

Ravnatelj OŠ Gorjani

Damir Jukić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju