preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login

Odrastanje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako preživjeti osnovnu?
Autor: Josipa Sabo, 19. 1. 2015.

 Ne da mi se, kasnije ću, nemam vremena, vidi baš mi je sad počela serija, ajuuj, ali sad sam baš dobila poruku, ne stignem… A onda krajnji rezultat? 1,3,1,2,3,1… Kriv je učitelj/učiteljica, previše zahtjevaju je li? Znam da većina vas radi to… Roditeljima nametnete da misle da stvarno jesu učitelji krivi. Osvrnite se malo oko sebe… Je li moguće da ima odlikaša kod učitelja koji previše traži? NIJE! Evo nekoliko savjeta kako preživjeti osnovnu sa dobrim ocjenama:


 

1.Doručkuj!

Da bi ujutro dobro pamtio I sjećao se gradiva moraš jesti. Jako je važno da doručkuješ da bi tvoj mozak mogao funkcionirati, a ujedno je to I najvažniji obrok u danu! Ako ne stignete recite roditeljima da vam naprave sendvič I pojedite na putu do autobusne stanice ili škole!

2.Ustani 10 minuta prije uobičajenog I vježbaj!

Dokazano je da osobe koje ujutro vježbaju imaju više snage tijekom cijelog dana. Znam da zvuči naporno, ali djeluje. Lakši ti je cijeli dan stoga se potrudi, ustani ranije i popravi i dan i ocjene.

3.Organiziraj se!

Uzmi papir A4 formata i napiši dane u tjednu na vrhu papira (kao raspored sati) I ispod napišite od koliko do koliko sati imate slobodno vrijeme (pazite da si to napišete kada imate omiljenu seriju npr.), od kada do kada morate učiti (stavite ono vrijeme kada ste prije većinom buljili u mobitel I "visili" na fb-u) ispišite si tako cijeli dan I obvezno idite spavati ranije.

4.Slušaj na satu!

Premjesti se od svoje najbolje prijateljice I sjednite u prvu klupu odmah ispred učitelja jer ondje imate najveću koncentraciju. Zamoli prijatelja/prijateljicu da se zamjenite pa da ti sjediš u prvim redovima! Ali onda ne zabavljaj sve oko sebe nego radi, uči, istražuj!

SRETNO!!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju