preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login

Odrastanje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Živi sa stavom- reci ne!!
Autor: Josipa Sabo, 2. 2. 2015.

 Mnogi od učenika će prihvatiti da ih svi grde iako to ponekad nisu krivi, mnogi će preuzeti krivnju za drugoga, živjeti u sjeni svojih vršnjaka... Mnogo puta dešava se da učitelji grde razred, a svi šute... USTANI, RECI DOSTA!! S tim ne kažem da trebaš ulaziti u svađe s učiteljima ili s bilo kim drugim, samo ako baš misliš da su u krivu, reci im svoje mišljenje. Reci im da nisu u pravu, da nisi kriv... Samo im reci. Ne daj da budeš žrtva svojih vršnjaka koji su krivi, pa da i ti budeš kažnjen, ako nisi kriv reci to. 


1. Vježbaj pred ogledalom

Zamisli da te netko napada, ili moli da mu napišeš zadaću i glasno, jasno i odlučno reci NE! Budite samouvjereni!!

2. Napravi nešto što te čini samouvjerenijom

Našminkaj se, obuci neku posebnu odjeću, fejsaj, slikaj se, nalakiraj nokte, odigraj utakmicu na Play stationu (ili uživo). vježbaj... Povećaj samopouzdanje i biti će ti lakše!

3. Pričaj sa prijateljima ili roditeljima

Povjeri im se! Ispričaj im kako ti je teško nekome nešto zabraniti ili se suprostaviti nekome... Kada se nekom povjeriš bude ti lakše pa čak i ako on nema neki savijet. 

I na kraju... PRIMJENI NAUČENO... pred prijateljima, roditeljima i učiteljima pokaži zube! Reci da ti je dosta i da ne želiš da te prozivaju za ono za što nisi kriv!! Sretno!!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju