2020-12-21 10:40:59

Projekt "Vrtim Zdravi Film"

Ove školske godine naša škola sudjeluje u projektu „Vrtim Zdravi Film“. Projekt je dio globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé for healthier Kids Global Programme, kojem je cilj educirati što više djece školske dobi o važnosti pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnošću, u svrhe stjecanja pravilnih životnih navika.

Vrtim Zdravi Film educira učenike sedmih razreda kako bi poruke usvojili tijekom životne faze u kojoj formiraju svoje stavove i ponašanja te im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi.

Ovo je deseta sezona Projekta i okupiti će ukupno oko 16000 učenika uključujući i učenike naše škole. Projekt je odobren od strane Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva te Agencije za odgoj i obrazovanje, a provodi Hrvatski školski sportski savez.

Promocija Nestlé kompanije i proizvoda unutar škola tijekom programa nije dozvoljena prema internim Nestlé politikama.

 

CILJEVI PROJEKTA:

GLAVNI CILJEVI PROJEKTA SU:

• edukacija učenika o pravilnim prehrambenim navikama

• poticanje učenika na povećanje tjelesne aktivnosti.

SEKUNDARNI CILJEVI PROJEKTA SU:

• unaprjeđenje znanja učenika o poboljšanju kvalitete života putem prehrane i tjelesne aktivnosti senzibilizacijom kroz sportske vrijednosti

• poticanje okoline (roditelja, učenika i učitelja) da bude spremna na prihvaćanje i podržavanje promjena prehrambenih navika.

Radujemo se upoznati i educirati naše učenike o pravilnim prehrambenim navikama, a isto tako naglasiti važnost svakodnevnog kretanja odnosno bavljenja bilo kakvim oblikom sporta.


Osnovna škola Gorjani