preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login
Tražilica
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

Raspored vožnje školskog autobusa

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Sudjeluj i ti!

Anketa (mala)
Koja je za Vas najvažnija stvar na svijetu?


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 107150
Ovaj mjesec: 1295
Ovaj tjedan: 270
Danas: 18
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 107150
Korisni linkovi :)

Knjižnica

Knjižničar: Tihana Pavić Varga

 

Radno vrijeme:

Svaki drugi dan:  800 - 1400

 

Podsjetimo se i upamtimo Pravila ponašanja u knjižnici

1. Knjižničnu građu imaju pravo koristiti: učenici, nastavnici i stručni suradnici, te ostali radnici škole.
2. Knjižničnu građu korisnicima posuđuje samo knjižničar škole u vremenu od 8,00 do 14,00 sati i to PONEDJELJKOM, SRIJEDOM i SVAKI DRUGI PETAK.
3. U prostoru knjižnice učenici mogu koristiti svu knjižnu građu, osobito referentnu zbirku koja se ne posuđuje izvan knjižnice.
4. Izvan prostorija knjižnice učenici mogu posuditi odjednom 1 knjigu i zadržati je najviše 30 dana.                                                                                                 5. Ako se knjiga ne vrati na vrijeme učenik plaća zakasninu koja iznosi 0,50kn po knjizi po danu.
6. Nastavnici mogu posuditi više knjiga i priručnika tijekom školske godine, te časopise i AV građu za potrebe nastave.
7. Korisnici su dužni čuvati knjižničnu građu od svakog oštećenja i uništavanja (šaranja, podcrtavanja, trganja listova, prljanja, izrezivanja slika i trganja knjižnih omota ).
8. Korisnik koji izgubi, ošteti ili uništi posuđenu knjižničnu građu, odgovoran je za nadoknadu štete.
9. Oštećeni ili izgubljeni primjerak knjižnične građe korisnik je dužan nabaviti i vratiti u školsku knjižnicu i to istovrsni primjerak kakav je posudio.
10. Učenici mogu posuđivati knjižničnu građu tijekom čitave školske godine. Na kraju školske godine, prije ljetnih praznika, učenici moraju razdužiti u školskoj knjižnici svu posuđenu knjižničnu građu.
11. Pristup policama s knjižnom građom i časopisima je slobodan.
12. U knjižnici treba vladati red i mir.
13. U knjižnici nije dozvoljeno konzumiranje jela i pića.

MOLE SE KORISNICI DA POŠTUJU PRAVILA O RADU KNJIŽNICE!

 

 
NOVA ŠKOLSKA GODINA
Tihana Pavić Varga / datum: 9. 9. 2015. 10:51

Dragi učenici i ostali korisnici knjižnice!

Dobro došli u novu radnu školsku godinu i dobro došli u vašu školsku knjižnicu! Knjižnica ove godine ima novo radno vrijeme pa obratite pozornost kako bi uvijek znali kada smo tu, a kada nismo. 

Također, na naslovnoj stranici knjižnice nalazi se popis Pravila o ponašanju u knjižnici i s knjigama. Pročitajte, proučite i zapamtite kako bi naša suradnja bila što bolja.

I za kraj, želim da nam ova godina svima bude uspješna i plodonosna!

Vaša knjižničarka Tihana smiley

 

 


[OPŠIRNIJE]POSJET
Tihana Pavić Varga / datum: 7. 4. 2015. 12:47

Danas su u školsku knjižnicu u posjet došli učenici drugog razreda. S obzirom da uče o pticama selicama i pticama stanaricama učiteljica Vesna im je na računalu pokazala kako se koja ptica glasa te koje su njezine osobine. Ove zanimljive podatke možete pronaći na mrežnoj stranici http://www.eduvizija.hr/portal/?q=sadrzaj/ptice-nasih-krajeva-mala-interaktivna-enciklopedija 

 


[OPŠIRNIJE]Mali knjižničari
Tihana Pavić Varga / datum: 26. 3. 2015. 11:39

Povodom nadolazećih uskršnjih blagdana naši vrijedni, mali knjižničari izrađivali su čestitke za Uskrs kojima smo ukrasili pano knjižnice. Kako smo bili vrijedni pogledajte na slici. :)

Vaša knjižničarka, Tihana! :)


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO
Tihana Pavić Varga / datum: 16. 2. 2015. 08:49

U četvrtak 12.02. Mali knjižničari su bili vrlo zaposleni. Uređivali smo pano knjižnice povodom Valentinova. Kako nam je bilo možete vidjeti na kolažu slika. :)


[OPŠIRNIJE]MALI KNJIŽNIČARI
Tihana Pavić Varga / datum: 11. 2. 2015. 10:15

Dragi moji,

za sutra (12.02.) ponesite nožice, ljepila, crvenih i rozih papira u svim nijansama kako bi povodom Valentinova uredili pano knjižnice.

Pozdrav!

Vaša knjižničarka, Tihana! smiley


[OPŠIRNIJE]MODRA LASTA
Tihana Pavić Varga / datum: 10. 12. 2014. 08:03

Dragi učenici,

u knjižnicu je stigao novi broj Modre laste. Dođite, posudite, pročitajte!

Vaša knjižničarka Tihana! smiley


[OPŠIRNIJE]Mali knjižničari
Tihana Pavić Varga / datum: 2. 12. 2014. 09:09

U Mjesecu hrvatske knjige naši mali knjižničari su imali radionicu izrade straničnika ili bookmarka. Straničnike smo sačuvali kako bi jednom napravili izložbu ili ih prodavali. Kako nam je bilo pogledajte na kolažu slika. 

Vaša knjižničarka Tihana! smiley


[OPŠIRNIJE]Prvašići u knjižnici
Tihana Pavić Varga / datum: 28. 11. 2014. 10:21

Kao i svake godine pa tako i ove učenici prvog razreda posjetili su po prvi puta školsku knjižnicu. Nakon nekoliko dana i učenici od 1.-4. razreda iz područne škole također su nam došli u posjet. Tom su prigodom učenice sedmog razreda Gabriela Matijević, Mila Perić, Josipa Sabo i Iva Radojković upriličile mali igrokaz "Miš u knjižnici". Učenici su kroz igrokaz naučili što je knjižnica, što se u knjižnici smije raditi, a što ne, što sve možemo naći u knjižnici te što sve možemo raditi u knjižnici. Bilo nam je jako zabavno i poučno što možete vidjeti i na slikama.

Vaša knjižničarka Tihana! smiley

 


[OPŠIRNIJE]MODRA LASTA
Tihana Pavić Varga / datum: 14. 11. 2014. 11:15

Dragi učenici,

u knjižnicu je stigao novi broj Modre laste! Dođite, posudite, pročitajte! 

Vaša knjižničarka Tihana! smiley


[OPŠIRNIJE]MALI KNJIŽNIČARI
Tihana Pavić Varga / datum: 4. 11. 2014. 10:00

Dragi moji mali knjižničari,

kao i dosad, u četvrtak u 13.10 imamo knjižničare. Ovaj tjedan radimo bookmarke ili straničnike. Ponesite si sve što želite upotrijebiti na svom bookmarku. Predlažem razne časopise, šarene papire, šljokice, šarene bojice, tkaninu, vunu, razne privjeske, spajalice, male naljepnice, vrpce, ma čega god da se sjetite. Naravno i nožice i ljepilo za papir. 

Predlažem vam da si za inspiraciju pogledate malo ovu web stranicu.

 Tip Junkie:  http://www.tipjunkie.com/post/bookmarks-to-make/

Vidimo se,

vaša knjižničarka Tihana! smiley

 


[OPŠIRNIJE]Mali knjižničari
Tihana Pavić Varga / datum: 31. 10. 2014. 11:26

Mali knjižničari su prošli četvrtak bili jako vrijedni. Knjižničarka je priredila zanimljive slike na kojima se knjige ne koriste na uobičajen način, kako bi naučili da knjiga nije samo knjiga već može biti i puno više. Učenice su slike izrezale i zalijepile na plakat. Kako je to izgledalo na kraju možete vidjeti u galeriji slika.

Vaša knjižničarka Tihana! smiley

 


[OPŠIRNIJE]NOVI NASLOVI U KNJIŽNICI
Tihana Pavić Varga / datum: 29. 10. 2014. 12:08

Knjižnica odnedavno ima tri nova naslova. Radi se o knjigama autorice Sanje Polak: Pobuna Pauline P., Gorski dnevnik Pauline P. i Morski dnevnik Pauline P. Knjige su namijenjene učenicima od 4. - 8. razreda. Oni koji su upoznati s prijašnjim knjigama Dnevnik Pauline P. i Drugi dnevnik Pauline P. znaju što mogu očekivati. Za one koji ne znaju ove knjige su vrckave, smiješne, zanimljive, a na nekim dijelovima i ozbiljne. Svakako ih preporučam svima (može i učiteljima)! 

Vaša knjižničarka Tihana! smiley

 

 


[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Tihana Pavić Varga / datum: 15. 10. 2014. 12:22

Od 15. listopada do 15. studenog u našoj se državi obilježava Mjesec hrvatske knjige. U mnogim knjižnicama, kako školskim tako i gradskim i nacionalnim, održavaju se razne izložbe, radionice, pričaonice, susreti s piscima i mnoge druge aktivnosti. U Mjesecu hrvatske knjige posebno se potiče ljubav prema knjizi i čitanju. Bilo bi dobro kad bi svatko od nas pročitao barem jednu knjigu više. Naša školska knjižnica ima mnoštvo zanimljivih knjiga za čitanje. Dođite i izaberite jednu za sebe! 

Vaša knjižničarka Tihana! smiley

 


[OPŠIRNIJE]PRVAČIĆI U KNJIŽNICI
Tihana Pavić Varga / datum: 31. 10. 2013. 12:49

 

 

 

    

 

 

 

Po prvi puta u knjižnicu došli su nam i učenici prvih razreda, s oduševljenjem su pregledavali knjige i časopise sa polica. Nadamo se redovitom posjetu i u buduće  ;)


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju