preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login

Škola
Predmeti koje trebamo imati u školi
Gabriela Matijević / datum: 16. 2. 2016. 14:29

Osim fizike, matematike, geografije, stranih jezika, u školi bi nas trebali podučavati o tome kako živjeti, točnije preživjeti. Ne tvrdimo da postojeći predmeti nemaju svrhu, ali vrlo često iz srednje izađemo na neki način glupi za život. Neki učenici kasnije na fakultet odlaze strahujući kako će oni 'to'. Upravo zbog toga potrebne su nam lekcije koje se ne nalaze u školskim udžbenicima.


[OPŠIRNIJE]Pravilnici
Josipa Sabo / datum: 4. 11. 2015. 12:26

Pravilnik o načinima,postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi

Mnoga djeca nisu upoznata  sa svojim pravima i dužnostima… U ovom prilogu pisat  ćemo o školskom pravilniku da znate točno kako se učitelj smije odnositi prema vama, ali isto tako vaše dužnosti i kako se vi morate ponašati prema učiteljima. Link Pravilnika:

http://os-gorjani.skole.hr/upload/os-gorjani/images/static3/930/attachment/Pravilnik_o_nacinima,_postupcima_i_elementima_VU_u_OiSS_%282%29.pdf


[OPŠIRNIJE]Neugodnjaci u školi!!!
Josipa Sabo / datum: 26. 10. 2015. 09:25

Nekoliko vrlo neugodnih situacija koje vas mogu zadesiti u školi ;)


[OPŠIRNIJE]MURDER- tehnika učenja
Josipa Sabo / datum: 2. 3. 2015. 13:34

Skraćenica MURDER (engl. ubojstvo) dolazi od riječi koje su ujedno i trikovi koji ti pomažu učiti: Mood (raspoloženje), Understand (razumijevanje), Recall (prisjećanje), Digest (upijanje), Expand (proširivanje) i Review (ponavljanje).


[OPŠIRNIJE]Strah od škole
Martina Pavić / datum: 2. 12. 2013. 14:43

                                 

Strah od škole

 

„Ne želim ići u školu!“ česta je dječja pritužba na koju mnogi gledaju nenaklono – kao na prolazni dječji hir ili znak razmaženosti. Međutim, sve više istraživanja pokazuje da ta pobuna može biti znak straha od škole, odnosno školske fobije.Smatra se da je strah od škole sve učestaliji među djecom. Tome vjerojatno pridonose opsežni školski programi i veliki pritisci nad djecom u pogledu uspjeha i postignuća. Škola, roditelji pa i društvo općenito sve ranije očekuju sve više od djece, a neka se djeca teško nose s tim.


[OPŠIRNIJE]Kako preživjeti školske muke!?
Ana Perić / datum: 1. 2. 2010. 15:18

Još jedna školska godina polako prelazi u dosadnu svakodnevnicu, a u većini škola još traje ona početna faza prilagođavanja na brojne obaveze, dosadno gradivo, neispavanost i vječni osjećaj žaljenja za bezbrižnim praznicima. Ispitivanja i testovi još nisu zahuktali sumornu atmosferu, pa o njima još nitko, ležeći pospano na klupi, ozbiljno ne razmišlja.......


[OPŠIRNIJE]Kamo nakon osnovne?!
Ana Perić / datum: 1. 2. 2010. 15:15

 

 

U životu svakog tinejdžera odabir srednje škole jedna je od najvažnijih odluka koju treba donijeti. Ta odluka nije nimalo laka, stoga treba dobro razmisliti čime biste se u životi voljeli baviti, biste li više voljeli biti neprestano u kontaktu s ljudima, ili više volite urede u kojima ćete imati svoj mir i tako obavljati svoj posao? Biste li voljeli mnogo putovati, upoznavati različite ljude i različita mjesta, ili biste zauvijek htjeli ostati ovdje i putovati preko praznika? To su teška pitanja na koja tek mali broj osnovnoškolaca zna pravi odgovor... Potrudit ćemo se pomoći vam da otkrijete pravi odgovor!

[OPŠIRNIJE]5 razloga zašto je škola fora...
Ana Perić / datum: 1. 2. 2010. 14:53

Nova školska godina samo što nije počela. Na samu pomisao da je početak nove školske godine tako blizu, sigurno u želucu imate onaj osjećaj da je ponovno ponedjeljak, početak tjedna, početak svega i nikako da dođe taj petak. Kako bi vam škola postala jedno od omiljenih mjesta za druženje i obrazovanje istovremeno pročitajte 5 razloga zašto je škola fora.


[OPŠIRNIJE]Do lakšeg učenja u 5 koraka!!
Ana Perić / datum: 14. 1. 2010. 14:23

Učenje je prava tlaka, radije biste šetali gradom, ispijali kavice i gledali tv nego učili. Ali uspjeh i priznanja koje postižemo nakon učenja i truda najveća su nam nagrada. Stoga vam ponovno pripređujemo pet koraka za lakše učenje i lakše postizanje odličnih rezultata.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju