preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login

Škola
Predmeti koje trebamo imati u školi
Gabriela Matijević / datum: 16. 2. 2016. 14:29

Osim fizike, matematike, geografije, stranih jezika, u školi bi nas trebali podučavati o tome kako živjeti, točnije preživjeti. Ne tvrdimo da postojeći predmeti nemaju svrhu, ali vrlo često iz srednje izađemo na neki način glupi za život. Neki učenici kasnije na fakultet odlaze strahujući kako će oni 'to'. Upravo zbog toga potrebne su nam lekcije koje se ne nalaze u školskim udžbenicima.


[OPŠIRNIJE]Pravilnici
Josipa Sabo / datum: 4. 11. 2015. 12:26

Pravilnik o načinima,postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi

Mnoga djeca nisu upoznata  sa svojim pravima i dužnostima… U ovom prilogu pisat  ćemo o školskom pravilniku da znate točno kako se učitelj smije odnositi prema vama, ali isto tako vaše dužnosti i kako se vi morate ponašati prema učiteljima. Link Pravilnika:

http://os-gorjani.skole.hr/upload/os-gorjani/images/static3/930/attachment/Pravilnik_o_nacinima,_postupcima_i_elementima_VU_u_OiSS_%282%29.pdf


[OPŠIRNIJE]Neugodnjaci u školi!!!
Josipa Sabo / datum: 26. 10. 2015. 09:25

Nekoliko vrlo neugodnih situacija koje vas mogu zadesiti u školi ;)


[OPŠIRNIJE]MURDER- tehnika učenja
Josipa Sabo / datum: 2. 3. 2015. 13:34

Skraćenica MURDER (engl. ubojstvo) dolazi od riječi koje su ujedno i trikovi koji ti pomažu učiti: Mood (raspoloženje), Understand (razumijevanje), Recall (prisjećanje), Digest (upijanje), Expand (proširivanje) i Review (ponavljanje).


[OPŠIRNIJE]Strah od škole
Martina Pavić / datum: 2. 12. 2013. 14:43

                                 

Strah od škole

 

„Ne želim ići u školu!“ česta je dječja pritužba na koju mnogi gledaju nenaklono – kao na prolazni dječji hir ili znak razmaženosti. Međutim, sve više istraživanja pokazuje da ta pobuna može biti znak straha od škole, odnosno školske fobije.Smatra se da je strah od škole sve učestaliji među djecom. Tome vjerojatno pridonose opsežni školski programi i veliki pritisci nad djecom u pogledu uspjeha i postignuća. Škola, roditelji pa i društvo općenito sve ranije očekuju sve više od djece, a neka se djeca teško nose s tim.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju