preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gorjani

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
idemo u srednju ....

e-Dnevnik

Raspored vožnje školskog autobusa

VAŽNO - za učitelje!!!

www.ettaedu.eu

Priloženi dokumenti:
Ettaedu.pdf

Sudjeluj i ti!

Anketa (mala)
Koja je za Vas najvažnija stvar na svijetu?


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 185829
Ovaj mjesec: 1646
Ovaj tjedan: 9
Danas: 9
KALENDAR
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi :)

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Mirela Nedić / datum: 23. 10. 2020. 10:50

KRUH KAO BLAGOSLOV 

Najljepše su riječi o kruhu izrečene stihovima Josipa Prudeusa „O kruhu je riječ“, a u izvođenju učenika VI. razreda naše škole.

„Kada dirnem kruh

Pomislim prvo na zemlju, široku, duboku, uzorno uzoranu.

Zatim slutim grubo izbrazdane dlanove ratara

U čijim se znojnim šakama zrno sa zrnom sljubljuje

Znajući da će svako od njih u drugoj brazdi nestati, umrijeti,

Vjerujući da će se nakon smrti

Ponovno jednom sastati u nekom bijelom mlinu…“

    Što je sve potrebno kako bismo kruha imali, kako bi zamirisao u našim obiteljima, zagrijao naša srca… Kiša. Sunce. Usnula sjemenka. Čudo. Klas na vrhu stabljike. Žetva. Od zrna u klasu brašno. I tek onda kruh. Dodirujemo ga s poštovanjem. Molimo za one koji ga nemaju.

   I u našoj je učionici zamirisao kruh. Okupili smo se oko stola i zahvalili za plodove Zemlje. I čovjeka.

   Učenici naše škole i ove su godine, unatoč specifičnim okolnostima, proslavili Dane kruha i zahvalili za plodove zemlje kroz različite aktivnosti. Po hodnicima i  učionicama zamirisao je neodoljivi miris kruha i pekarskih proizvoda. Iako ih nismo proslavili skupa, nego po razredima, svi znamo da je kruh život i sa zahvalnošću i radošću ga primamo.

Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Damir Jukić / datum: 19. 10. 2020. 11:11

Povodom obilježavanja Dana kravate, koji se službeno slavi 18. listopada, u našoj su školi organizirane radionice za 3., 4., 6. i 8. razred od 10. do 16. listopada. Radionice su vodile knjižničarka Ivana Perić i pedagoginja Danijela Mađarac. Učenici su na radionici učili o povijesti kravate, a naučeno su na kraju provjerili pomoću Kahoot kviza. Zatim su pisali pjesmu o kravati u obliku činkvine, pjesme osjetila, akrostiha ili rondela. Za kraj, za malo opuštanja, upustili su se u bojanje origami kravate koju su ukrasili i obojali po želji. Najbolji radovi su nagrađeni i postavljeni na pano u hodniku škole.

U ponedjeljak 19. listopada naši djelatnici i učenici škole su i službeno obilježili Dan kravate. Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest - Dan kravate najava
Damir Jukić / datum: 16. 10. 2020. 13:35

Dragi učenici i djelatnici,

u ponedjeljak 19. listopada 2020. godine, obilježit ćemo Dan kravate koji se službeno u Hrvatskoj obilježava 18. listopada. Povodom toga, molimo sve učenike i djelatnike naše škole da u ponedjeljak stave kravatu.


[OPŠIRNIJE]5. listopada - Sjetski dan učitelja
Damir Jukić / datum: 5. 10. 2020. 06:00

Svim učiteljima i stručnim suradnicima želim sretan SVJETSKI DAN UČITELJA!!!

1994. godine UNESCO je utemeljio SVJETSKI DAN UČITELJA koji se obilježava 5. listopada u zemljama diljem svijeta. Tome je prethodilo donošenje Preporuke o statusu učitelja 1966. godine kao prijedlog Generalne konferencije UNESCO-a.

Učitelji su oni koji nas usmjeravaju, ističu naše kvalitete i sposobnosti, prepoznaju sva dobra skrivena u nama! Oni su nam prijatelji, poticatelji naših ideja, oni koji nas pripremaju za sve sfere života.

Zato je ovaj dan prilika da svim učiteljima zahvalimo za njihov trud, ljubav i entuzijazan koji svakodnevno pokušavaju utkati u svoj plemeniti posao vrijedan divljenja, razumijevanja i poštovanja.


[OPŠIRNIJE]Prvi dolazak u knjižnicu.....
Ivana Perić / datum: 1. 10. 2020. 14:13

Danas su učenici 1. razreda u pratnji učiteljice Vesne i pripravnice Vlatke došli u posjet knjižnici gdje ih je dočekala knjižničarka Ivana. Poštujući epidemiološke mjere, učenici su jedan po jedan razgledali knjižnicu, saznali na koji način su knjige raspoređene, što sve mogu raditi u knjižnici te kako se trebaju ponašati. Osim toga, saznali su razliku između knjižnice i knjižare, dobili svoje članske iskaznice te podigli svoju prvu lektiru- Najljepše bajke. Kako bi uvijek znali gdje su stali s čitanjem, knjižničarka im je poklonila straničnike u obliku sova sa željom da u svom školovanju budu prave male mudrice.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje europskog dana jezika
Damir Jukić / datum: 25. 9. 2020. 12:00

Povodom Europskog dana jezika 26. rujna čiji je ovogodišnji moto Otkrij svijet kroz jezike, održana je radionica koju su provele pedagoginje i knjižničarka s osmim razredom. Cilj radionice je bio osvijestiti važnost učenja jezika te promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe. U uvodnom dijelu radionice učenici su povezivali zastave i pozdrave odabranih zemalja, a nakon toga im je predstavljena aplikacija Duolingo za samostalno učenje jezika. Učenici su sudjelovali u kvizu prepoznavanja jezika, najuspješniji učenik je bio nagrađen simboličnom nagradom, a ostali su dobili utješnu nagradu. Na kraju radionice svaki je učenik napisao svoje ime na ćirilici i poruku o važnosti učenja jezika na glagoljici te objasnio značenje odabrane poslovice o jeziku. Učenici su izrazili zadovoljstvo održanim aktivnostima.

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Hrvoje Bolarić / datum: 10. 9. 2020. 11:02

Naša škola već nekoliko godina za redom tradicionalno obilježava Hrvatski olimpijski dan. Tako su ga učenici drugog razreda, zajedno sa svojim razrednikom, obilježili i danas 10.09.2020. Učenici su se natjecali u tri discipline: bacanje Vortexa, trčanje i bacanje loptice. Najbolji su dobili i medalje. Predmetna nastava, obilježila je Hrvatski olimpijski dan kroz nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture.

 


[OPŠIRNIJE]Poštujmo pravila- čuvajmo sebe i druge
Mirela Korajac / datum: 6. 9. 2020. 14:26


[OPŠIRNIJE]Preporuke za roditelje
Mirela Korajac / datum: 3. 9. 2020. 12:32

Dragi roditelji i učenici,

u tekstu vam predstavljamo upute Ministarstva za izvođenje nastave ove školske godine. Molimo vas da ih temeljito proučite i da zajedno možemo krenuti u novu školsku godinu 2020./2021. koja je za nas sve predstavlja izazov. Osnovna škola Gorjani poduzela je sve potrebne epidemiološke mjere kako bi sigurno krenuli u novu školsku godinu.

Epidemolozi su ukazali na to da je svaki učenik u odgojno-obrazovnoj ustanovi siguran kao i kod kuće. Kako je osnovnoškolski odgoj i obrazovanje obvezan, učenici trebaju pohađati školu. Iznimka: -učenici koji pripadaju izrazito vulnerabilnim skupinama→ preporučeno je da prate nastavu na daljinu

- škole će za njih osigurati sudjelovanje u nastavi na daljinu, ovisno o dobi, mogućnostima komunikacije i sposobnostima korištenja digitalnih alata učenika

Za ostalu djecu/učenike, nastava se odvija u školi, a ako epidemiološka situacija bude zahtijevala, moguće je izvođenje nastave i prema mješovitom modelu (dijelom u školi, dijelom na daljinu) ili samo na daljinu (u slučaju potreba izolacije dijela učenika, razrednih odjela ili cijele škole).

 

Trebate obratiti pozornost i na mjere koje je izdao HZJZ 24. kolovoza 2020., a u kojima se navodi da:

-roditelji trebaju mjeriti temperaturu učenika prije polaska u školu, a u slučaju povišene temperature, dijete/učenik se ne smije dovoditi u školu, već se javljaju ravnatelju ustanove i obiteljskom liječniku radi odluke o testiranju

-temperatura učenika treba biti zapisana u učeničku bilježnicu koju će on donijeti u školu

Roditelji moraju biti svjesni da se zbog epidemije treba strogo pridržavati mjera te da svako nepridržavanje istih utječe na povećanje rizika od zaraze.

Stoga se roditeljima preporučuje da sa svojom djecom, bez obzira na dob djeteta, što češće razgovaraju o onome što trebaju činiti da zaštite svoje, ali i zdravlje članova obitelji, vršnjaka i drugih. Trebaju podsjećati djecu da:

- održavaju razmak od 1,5 m

- da peru ruke prije i poslije jela, nakon korištenja toaleta, kada dođu izvana i  kada su im ruke prljave

- da se ne miješaju s učenici iz ostalih razrednih odjela

- da ne posuđuju pribor od drugoga učenika

Održavanje nastave odvija samo za učenike istoga razrednog odjela ili odgojno-obrazovne skupine s programima za učenike s teškoćama u razvoju.

Roditelji djece/učenika koji neće moći u dječji vrtić/školu ili onih koji će nastavu pratiti na daljinu, ovisno o dobi djeteta, trebali bi svom djetetu biti pomoć i potpora. Za učenike kojima je potrebno bit će organizirana i dodatna i dopunska nastava.

 

Iako je roditeljima ograničena mogućnost ulaska u odgojno-obrazovnu ustanovu, roditelji imaju obvezu pratiti napredovanje svoga djeteta. Preporučuje se komunikacija odgojno- obrazovnih djelatnika i roditelja na daljinu i to samo u radne dane.

 

Naglašavamo da učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj ima obvezu opravdati svoje dijete u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

 

Prvi dan škole

Učenici trebaju ponijeti torbe kako bi preuzeli udžbenike iz škole.

Predmetna nastava ulazi u školu u 7:50, odlazi do ormarića, uzima preobuću i odlaze u svoju učionicu.

Raspored učionica: 5. razred- učionica matematike

                                6. razred- učionica hrvatskog jezika

                                7. razred- učionica stranog jezika

                                8. razred- učionica biologije, kemije i prirode

Razredna nastava ulazi u matičnu školu u Gorjanima u 8:45, odlazi do ormarića, uzima preobuću i odlaze u svoju učionicu.

U područnoj školi Tomašanci učenici 1. i 4. razreda dolaze u školu u 7:50,a učenici 2. i 3. u 8:45.

Prvi dan škole jedan roditelj može doći sa učenikom u školu, ali treba imati masku.

Učenici od 1. do 4. razreda ne trebaju nositi maske.

Učenici od 5. do 8. razreda obavezno nose maske na hodnicima škole.

Učenici putnici trebaju u autobusu nositi masku.

 

Ujedno ukazujemo da je HZJZ izdao Savjete za roditelje vezano uz rad vrtića i škola od 25. svibnja 2020. koji su dostupni na mrežnim stranicama.

 

 


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠK. GODINU 2020./2021.
Damir Jukić / datum: 1. 7. 2020. 09:00

Poštovani učenici i roditelji,

Evo i malo važnih vijesti o udžbenicima za sljedeću školsku godinu:

Sukladno čl.10., st.6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) objavljujemo Odluku o odabiru udžbenika.

Udžbenike od 1. do 8. razreda financirati će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će druge obrazovne materijale (radne bilježnice i ostalo) financirati općina Gorjani za sve učenike.

U prilogu se nalazi kompletirani popis svih udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za sve razrede i sve predmete.

Pozdrav svima do jeseni!!!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju